Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1712 Titel: medewerker intaketeam
Organisatie: Voedselbank Houten Contactpersoon: Ben de Jong
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:
Cliënten die gebruik willen maken van de Voedselbank, moeten een intakeprocedure doorlopen. Intakers brengen met behulp van de landelijke richtlijnen de financiële situatie van de mensen in kaart. Cliënten worden ook doorverwezen naar hulpverlenende instanties (Sociaal Loket) omdat uiteindelijk de bedoeling is om de financiële zaken weer op orde te krijgen. Intakers zijn administratief vaardig, kunnen goed omgaan met Word, Excel en internet en hebben goede communicatieve vaardigheden. Ook willen ze zich verder verdiepen in alle zaken rond schulden en schuldhulpverlening. Gesprekken vinden plaats in het gemeentehuis. Op de website van www.voedselbankhouten.nl is een uitgebreide advertentie te vinden. Reageer graag zo spoedig mogelijk of geef een ander een tip!
Werktijd:
dinsdag- en donderdagmorgen
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1698 Titel: Taalcoaches (M/V) Houten
Organisatie: VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland Contactpersoon: Monique Korpershoek
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 20
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Voor het project inburgering in Houten zijnwij op zoek naar nieuwevrijwilligers die taalcoach willen worden van een vluchteling/inburgeraar. Als taalcoach oefen je met een inburgeringsplichtige vluchteling de Nederlandse taal in de praktijk. Gedurende een half jaar ontmoet je elkaar ongeveer 2 uur per week (zelf in te delen). Dit kan bij je taalmaatje thuis, bij jou of op een neutrale plek, bijvoorbeeld in de bibliotheek. Het half jaar kan eventueel verleng worden tot een jaar. Werkzaamheden van de taalcoach: * Vergroten van taalvaardigheid in brede zin * Ondersteunen van de inburgeraar bij het oefenen van opdrachten die zoveel mogelijk aansluiten bij het lesprogramma dat door de inburgeraar wordt gevolgd * Inburgeraars helpen bij het wegwijs maken in de buurt door samen op pad te gaan * Stimuleren en motiveren van de inburgeraar bij het leren van de Nederlandse taal
Werktijd:
Gemiddeld 2 uur per week
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
 reageren


Vac.nr: 1697 Titel: Word maatje van een jonge vluchteling in Utrecht!
Organisatie: New Dutch Connections Contactpersoon: New Dutch Connections
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:
De ToekomstAcademie Utrecht is continue op zoek naar mensen die een aantal uur per week jonge (ex) asielzoekers in de leeftijd van 15-30 jaar willen ondersteunen in het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en creëren en grijpen van kansen. Mensen die samen met deze jongeren de blik willen richten op de toekomst, waar deze ook mag zijn. Wij organiseren  nieuwe leermodules bij verschillende bedrijven in Utrecht. Tijdens deze 12-weekse training maken de jongeren kennis met nieuwe vakgebieden, herontwikkelen ze hun talenten en verbreden ze hun netwerk in Nederland! Daarnaast worden de jongeren gekoppeld aan een maatje. Maatjes zijn er om o.a. leuke of toekomstgerelateerde activiteiten te ondernemen! Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd je hieraan besteedt, meestal is dit ongeveer 2 uur per week, gedurende minimaal 4 maanden.  Interesse om maatje te worden? Stuur ons een bericht zodat we contact kunnen opnemen!
Werktijd:
Ongeveer 2 uur per week, gedurende minimaal 4 maanden
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1691 Titel: Gastvrouw eetcafé
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds
Iedere maandagavond wordt er een eetcafé georganiseerd voor mensen met een psychiache kwetsbaarheid. Hiervoor zoeken we een gastvrouw die de mensen verwerlkomt, meehelpt in de bediening en zorgt voor lief en leed (kadootje bij een verjaardag, kaartje bij ziekte ed..)
Werktijd:
maandag tussen 17.00 uur en 19.30 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1690 Titel: Geld beheerder
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds
Voor een eetcafe op maandag avond waar mensen met ene psychische kwetabaarheid komen eten zijn we op zoek naar ene vrijwilliger die iedere week het geld wil innen bij de deelnemers. Het bijhouden van de financiële administratie hoort ook bij deze vrijwilligersbaan.   
Werktijd:
maandag tussen 17.30 uur en 19.30 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1685 Titel: Vrijwilligster kleinschalig dagcentrum 3
Organisatie: Zorgspectrum Haltna Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

overdag
door de week
  Op dagcentrum 3 komen 6 bezoekers op ma wo en vrijdag. Samen met de bezoekers(met  dementie)  en "n  medewerkster doel we alle daagse dingen. b.v. Boodschappen doen voor de warme maaltijd die we daarna met elkaar gaan maken. De krant lezen, spellen of creatieve dingen.   Heb je affiniteit voor mensen met een dementie of sta je er voor open   Je bent van harte welkom
Werktijd:
van 10.00 tot 16.00 uur of dagdeel er van.
Waar:

Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1683 Titel: Vrijwilliger telefoon
Organisatie: Telefonische Hulpdienst Utrecht Contactpersoon: Sandra Mandersloot
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: nvt
Wanneer:

door de week
De Telefonische Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk en anoniem gesprek. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen, conflicten, problemen, maar ook over zaken die moeilijk bespreekbaar zijn met de directe omgeving. En soms gaat het er alleen om even contact te hebben met een ander mens. De vrijwilligers van de Telefonische Hulpdienst Utrecht luisteren, hebben aandacht, denken mee en verwijzen desgewenst door. Vrijwilligers worden goed opgeleid (krijgen een gedegen training) en worden intensief begeleid. Op woensdag 28 maart 2018 is er weer een kennismakingsavond. Hiervoor kunt u zich aanmelden via bureau@thd-utrecht.nl. De eerstvolgende training zal starten in september 2018.
Werktijd:
3 dagdelen per maand
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1673 Titel: Bezoekdienst zoekt jouw hulp!
Organisatie: van Houten&co Contactpersoon: Jolanda Groenbos
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 4
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Ben jij die vrijwilliger die het leuk vindt om bij iemand op bezoek te gaan, samen koffie te drinken, spelletje te doen, naar buiten gaan of gewoon een fijn gesprek? Wij zijn op zoek naar mensen die dit als een uitdaging zien, die niet zomaar schrikken van een ziekte of "ander" gedrag. Spreekt je dit aan of ben je nieuwsgierig neem dan gewoon eens contact op met  Jolanda Groenbos, Coordinator bezoekdienst.
Werktijd:
In overleg
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1669 Titel: Word coach van een jonge vluchteling in Utrecht!
Organisatie: New Dutch Connections Contactpersoon: New Dutch Connections
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:
De ToekomstAcademie Utrecht is continu op zoek naar mensen die een aantal uur per week jonge (ex) asielzoekers in de leeftijd van 15-30 jaar willen ondersteunen in het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en creëren en grijpen van kansen. Mensen die samen met deze jongeren de blik willen richten op de toekomst, waar deze ook mag zijn. Wij organiseren  nieuwe leermodules bij verschillende bedrijven in Utrecht. Tijdens deze 12-weekse training maken de jongeren kennis met nieuwe vakgebieden, herontwikkelen ze hun talenten en verbreden ze hun netwerk in Nederland! Daarnaast worden de jongeren gekoppeld aan een coach en maatje. Een coach, meestal iemand met al wat jaren werkervaring, ondersteunt de jongere tijdens deze trainingen en verbreedt het netwerk van de jongere. Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd je hieraan besteedt, meestal is dit ongeveer 2 uur per week, gedurende minimaal 4 maanden.  Interesse om coach te worden? Stuur ons een bericht zodat we contact kunnen opnemen!
Werktijd:
Gemiddeld twee uur per week, minimaal vier maanden
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1649 Titel: Ben jij de gastvrije vrijwilliger voor De Huiskamergroep voor ouderen?
Organisatie: van Houten&co Contactpersoon: Corrie Bransen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 4/6
Wanneer:

overdag

De Huiskamer is een wekelijkse ontmoeting voor zelfstandig wonende ouderen wat extra ondersteuning nodig hebben. Het biedt hen de gelegenheid andere te ontmoeten en zo hun netwerk te vergroten, de eenzaamheid tegen te gaan. De Huiskamergroepen bestaan uit gemiddeld 12 to 15 personen. Een wisselend team van drie vrijwilligers zorgen voor de begeleiding. Ze zorgen voor een goede sfeer en activiteiten die aansluiten bij de wensen van de deelnemers. Denk aan een groepsgesprek, herinneringen ophalen, een geheugen- of gezelschapsspel, creatief bezig zijn, zingen, een uitje. Vast onderdeel is het samen koffie drinken en lunchen. Als vrijwilliger zorg je voor een hartelijke ontvangst, een gezellig programma en lekkere lunch. Je hebt aandacht voor ouderen en je biedt een luisterend oor. Is dit op je lijf geschreven dan komen we graag in contact. De bezoekers van de Huiskamergroepen in Het Huis van Houten, het Onderdoor 160 en in Cultuurcentrum Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten willen je graag ontmoeten.  Meer informatie bij de coordinator van De Huiskamer: Corrie Bransen, tel. 030-7001511 of stuur een e-mail aan c.bransen@vanhoutenenco.nl

Werktijd:
2 keer per maand op dinsdag of donderdag van 9.15 tot 13.30 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
 reageren


Vac.nr: 1617 Titel: gezelsschaps vrijwilliger huiskamer in de avond
Organisatie: Verpleeghuis Het Houtens Erf Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:

‘s avonds
door de week
weekend
In de huiskamer is het na het eten stil, wil jij de bewoners gezelligheid/aanspraak brengen?   Er zijn spellen/kranten ect. gewoon gezellig tv kijken kan ook. Van 19.00 tot 20.30 uur.   Heb je een avondje gelegenheid? laat het me weten dan spreken we af dat je een keer op de koffie komt.
Werktijd:
19.00-20.30 uur
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1613 Titel: Vrijwilliger Dagcentrum 1
Organisatie: Zorgspectrum Haltna Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:
In het Dagcentrum komen  zelfstandig wonende ouderen  met lichte zorg vanuit Houten samen de dag door. Samen met medewerkers en  andere vrijwilligers  doe je activititeiten met de groep of  met een bezoeker samen. Creatief, sportief bezig gaan of gewoon gezellig samen koffie drinken of een lunch gebruiken. Op de dinsdag zoeken we o.a. ondersteuning tijdens de kookactiviteit van 10.30 tot 13.30 uur   Kom gerust een keertje mee kijken of op de koffie om sfeer te proeven.
Werktijd:
o.a. Dinsdag 10.30-13.30 uur of 13 tot 16.00 uur
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1612 Titel: namiddagvrijwilliger ontmoetingsruimte Haltna
Organisatie: Zorgspectrum Haltna Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
  In de ontmoetingsruimte van het Haltna komen zelfstandig wonende ouderen met zorg samen. Samen met de medewerker zorg je voor een plezierige namiddag, er worden activiteiten gedaan, met mooi weer gewandeld, een terras gepakt achter het Haltna en samen gebruik je de warme maaltijd die vanuit het Grand-cafe wordt opgehaald.
Werktijd:
15.00-19.00 uur
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1565 Titel: Werken aan een sterke buurt
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: divers
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Ontwikkel jouw eigen vrijwilligerswerk in jouw buurt. Misschien vind je het leuk om ervoor te zorge dat bewoners van jouw buurt elkaar leren kennen. Het kan ook dat je erachter komt dat er veel mensen in de buurt wonen met een (kleine) vraag voor de buren. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je met anderen in contact komt die iets willen betekenen? Kortom, er zijn in Houten meerdere inwoners die werken aan meer samenhang en omzien naar elkaar in de buurt. Weten hoe dat werkt? Neem dan contact op met het opbouwwerk van "Van Houten&co′ Wij kunnen jou op weg helpen, ondersteunen en adviseren. Wanneer je reageert op deze vacature kom je met ons in contact.  
Werktijd:
eigen indeling
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1564 Titel: Vrouwen met een idee
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Heb jij een idee voor Houten en wil je dat graag verder uitdenken met ene groep vrouwen? Samen actief in Houten is een vrouwengroep die graga met jou meedenkt. 
Werktijd:
In overleg
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1556 Titel: Adviseur met ervaring op het gebied van Marketingcommunicatie
Organisatie: Stichting Ideële Advisering Contactpersoon: Jan Koster
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
door de week
Als adviseur zul je worden ingezet bij diverse vraagstukken van onze klanten. Wij denken hierbij aan het begeleiden, het analyseren en adviseren over marketing en communicatievraagstukken. Daarnaast wordt gevraagd om mee te denken aan de verdere ontwikkeling van de eigen STIDAD-organisatie. Wij zoeken kandidaten die * professionale achtergrond hebben op marketing en/of communicatiegebied * als vrijwilliger actief wil zijn op zijn/haar vakgebied * goed kan luisteren en over probleem analytisch vermogenbeschikt * klantgericht werkt en goed kan samenwerken * integriteit hoog in het vaandel heeft staan en kan netwerken      
Werktijd:
4 - 8 uur per week
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1548 Titel: Gezinsondersteuners gezocht
Organisatie: Home-Start Contactpersoon: Sonja Boere
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:
Maatje voor ouders In Utrecht zijn steeds meer gezinnen die gebruik (willen) maken van de ondersteuning door een Home-Start vrijwilliger. Wij proberen te werken zonder wachtlijst en kunnen daarom altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Home-Start vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en  praktische hulp aan ouders. Ze denken en kijken mee in de opvoeding. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Hun vragen staan centraal. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten, zodat zij na een tijdje weer op eigen kracht verder kunnen. De vrijwilliger bezoekt wekelijks een gezin. De contacten tussen ouder en vrijwilliger vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De ouder heeft volop ruimte voor eigen inbreng en vindt oplossingen samen met de vrijwilliger. Wij bieden vrijwilligers een voorbereidende training, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, deskundigheidsbevordering, ondersteuning en begeleiding door de coördinator. Er start regelmatig een nieuwe training. Ben je geïnteresseerd? Heb je ervaring met kinderen en/of opvoeden? Ben je geduldig en kun je goed luisteren? Ben je een dagdeel per week beschikbaar, gedurende minimaal een jaar? Heb je oprechte belangstelling voor anderen en kun je je goed in een ander inleven? Ben je bereid je eigen normen en waarden soms even opzij te zetten? Woon je in Utrecht of de directe omgeving?   Dan komen we graag in contact met jou!
Werktijd:
een paar uur per week, zelf in te delen
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1475 Titel: Vrijwilliger werken met keramiek
Organisatie: Zorgspectrum Halta Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:
Voor de bezoekers van de dagverzorging De Fontein en Boogh zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om met enkele bezoekers te werken met keramiek. Is keramiek uw hobby en vind u het leuk ouderen hier ook enthousiast voor te maken ? Dan zoeken we U.
Werktijd:
maandagochtend b.v. 9-12 uur
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1474 Titel: Vrijwilliger hout bewerken
Organisatie: Zorgspectrum Halta Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:
Voor de bezoekers van dagverzorging De Fontein en Boogh zoeken we een vrijwilliger die het leuk vind met enkele bezoekers hout te bewerken.
Werktijd:
Donderdagochtend van b.v. 9.00 tot 12.00 uur
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1473 Titel: Vrijwilliger woordspellen
Organisatie: Zorgspectrum Halta Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week
Voor de bezoekers van dagopvang De Fontein zijn we opzoek naar een vrijwilliger/scholier die het leuk vind om woordspellen te doen met enkele van de bezoekers.
Werktijd:
Woensdagmiddag b.v. 13-15.00 uur
Waar:
 reageren