Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1696 Titel: Voorbereiders techniekworkshops voor kinderen
Organisatie: De TechniekFabriek voor Kids Contactpersoon: Edith van den Bosch
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3-5
Wanneer:
Stichting de TechniekFabriek geeft buitenschoolse techniek en computerworkshops aan basisschool kinderen in Houten. Een aantal jaren geleden is de TechniekFabriek opgericht om een mooie plek te creëren waar kinderen met en zonder autisme met techniek kunnen kennismaken, werkstukken maken, of zelf leren programmeren. Inmiddels is de Techniek uitgegroeid tot een broedplaats waar jaarlijks meer dan 100 kinderen en bijna 50 vrijwilligers bezig zijn met zowel techniek- als ook computerworkshops. Om deze inspirerende werkomgeving draaiende te houden zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een liefde voor kinderen, techniek en/of computers. Op dit moment zijn we voor de voorbereiding van onze techniekworkshops op zoek naar: Voorbereiders techniekworkshops De belangrijkste eigenschappen die we graag zien bij onze vrijwilligers zijn:
  • Enthousiasme
  • Collegialiteit
  • Sociaal en respect voor elkaar en de kinderen
Daarnaast zijn één of meer van de volgende eigenschappen ook van harte welkom:
  • Kennis van of affiniteit met techniek
  • Bereidheid om (meer) te leren over techniek
  • Creatieve geest voor het ontwerpen van leuke techniek projecten
  • Werkervaring in techniek, elektra, bouw
  • Ervaring met of kennis van Autistisch Spectrum Stoornissen
Vind je het leuk om technische workshops en projecten te bedenken en voorbereiden samen met ons team van vrijwilligers op de donderdagavond, meld je dan aan, of kom gezellig een keer langs op donderdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur Je werkt in een enthousiast team van vrijwilligers, waar iedereen zijn of haar kennis en ervaring inzet om leuke en boeiende lessen te maken en geven aan de kinderen. Reageren kan via onderstaand mailadres,dan nemen we contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Team Werving en Selectie Stichting de TechniekFabriek Scherpencamp 2 3992 RD Houten wens@detechniekfabriek.nu
Werktijd:
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1562 Titel: Bezorger wijkkrant Noordoost
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Twee keer per jaar komt de Noordooster uit. De wijkkrant voor- en door bewoners uit Houten Noordoost. Deze wijkkrant wordt bezorgd door bewoners uit de wijk. We zoeken nog bezorgers voor de wijk de Gilde en het centrum. 
Werktijd:
bezorging in overleg na het uitkomen van de krant
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1557 Titel: medewerker inloop FabLab Houten
Organisatie: Bibliotheek Lek&IJssel Contactpersoon: Liesbeth van der Lecq
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

overdag
door de week
Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerkers die wekelijks op woensdagmiddag willen assisteren bij FabLab Houten. Fablab Houten, een samenwerking van TinkerinQ en de Bibliotheek Lek & IJssel, is een digitale werkplaats waar je kennismaakt en experimenteert met verschillende werkvormen en technieken, zoals lasersnijden of 3D-printen. Je kunt er leren, creëren en delen. Wij zoeken voor ons Fablab drie vrijwilligers voor de wekelijkse open inloop op woensdagmiddag. De openingstijden van het Fablab kunnen nog veranderen (er zijn ook geregeld op de avonden en in het weekeind activiteiten). Tijdens de Open inloop kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de apparatuur en de aanwezige kennis. Zij betalen alleen materiaalkosten. Dit ga je doen
Je helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder). Je beantwoordt vragen en waar het kan help je bezoekers bij het verder ontwikkelen van hun ideeën en werkprocessen. Je helpt met onderhoud en schoonhouden van de apparatuur en het Fablab. 
Dit breng je mee
Je hebt belangstelling voor digitale fabricagetechniek als 3D-printers en je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing. Bij voorkeur heb je ervaring met 3D-hard- en software.
Je bent enthousiast, flexibel, servicegericht en hebt een positieve instelling. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen. Je bent geduldig en vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren. Je bent gericht op instrueren van bezoekers zodat zij zelf kennis kunnen opdoen en kunnen toepassen wat zij leren.
Enthousiast?
Kom eens langs tijdens de open inloop en laat je informeren.
Elke woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur in Bibliotheek Houten-centrum, 1e verdieping, Onderdoor 158, 3995 DX Houten
Eerst meer weten?
Neem contact op met: Liesbeth van der Lecq, projectleider FabLab, M 06 23 13 82 08 email: liesbethvanderlecq@bibliotheeklekijssel.nl   
Werktijd:
woensdagmiddag 13.30-16.30 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1498 Titel: Handige klusser
Organisatie: Bibliotheek Lek & IJssel Contactpersoon: Hélène Montesant
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week
We vinden het belangrijk dat de bibliotheekwinkels van de   Bibliotheek er aantrekkelijk uitzien en dat alles tijdig gerepareerd en   vervangen wordt. Daarom zoeken we een handige man of vrouw die op vrijwillige   basis ons wil helpen met klusjes in de Bibliotheek. Het gaat om licht   timmerwerk, vervangen van lampen, herstelwerkzaamheden en dergelijke. De   werkzaamheden vinden zoveel mogelijk buiten openingstijden plaats. Naar   schatting gaat het gemiddeld om een dagdeel per 2 weken, op afspraak.
Werktijd:
op afspraak
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren