Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1595 Titel: vrijwilliger ontvangst donoren Sanquin
Organisatie: Hartslagnu houten Contactpersoon: Addy raaijmakers
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:
1 x per maand assisteren bij ontvangst donoren van Sanquin, bij het zwembad de Wetering, diensten van ca 3 uur, vanaf 13.00 uur tot 20,30, via een rooster, zelf op te geven.
Werktijd:
vanaf 12.30 uur to 20.30 uur.
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1562 Titel: Bezorger wijkkrant Noordoost
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Twee keer per jaar komt de Noordooster uit. De wijkkrant voor- en door bewoners uit Houten Noordoost. Deze wijkkrant wordt bezorgd door bewoners uit de wijk. We zoeken nog bezorgers voor de wijk de Gilde en het centrum. 
Werktijd:
bezorging in overleg na het uitkomen van de krant
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1557 Titel: medewerker inloop FabLab Houten
Organisatie: Bibliotheek Lek&IJssel Contactpersoon: Liesbeth van der Lecq
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

overdag
door de week
Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerkers die wekelijks op woensdagmiddag willen assisteren bij FabLab Houten. Fablab Houten, een samenwerking van TinkerinQ en de Bibliotheek Lek & IJssel, is een digitale werkplaats waar je kennismaakt en experimenteert met verschillende werkvormen en technieken, zoals lasersnijden of 3D-printen. Je kunt er leren, creëren en delen. Wij zoeken voor ons Fablab drie vrijwilligers voor de wekelijkse open inloop op woensdagmiddag. De openingstijden van het Fablab kunnen nog veranderen (er zijn ook geregeld op de avonden en in het weekeind activiteiten). Tijdens de Open inloop kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de apparatuur en de aanwezige kennis. Zij betalen alleen materiaalkosten. Dit ga je doen
Je helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder). Je beantwoordt vragen en waar het kan help je bezoekers bij het verder ontwikkelen van hun ideeën en werkprocessen. Je helpt met onderhoud en schoonhouden van de apparatuur en het Fablab. 
Dit breng je mee
Je hebt belangstelling voor digitale fabricagetechniek als 3D-printers en je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing. Bij voorkeur heb je ervaring met 3D-hard- en software.
Je bent enthousiast, flexibel, servicegericht en hebt een positieve instelling. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen. Je bent geduldig en vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren. Je bent gericht op instrueren van bezoekers zodat zij zelf kennis kunnen opdoen en kunnen toepassen wat zij leren.
Enthousiast?
Kom eens langs tijdens de open inloop en laat je informeren.
Elke woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur in Bibliotheek Houten-centrum, 1e verdieping, Onderdoor 158, 3995 DX Houten
Eerst meer weten?
Neem contact op met: Liesbeth van der Lecq, projectleider FabLab, M 06 23 13 82 08 email: liesbethvanderlecq@bibliotheeklekijssel.nl   
Werktijd:
woensdagmiddag 13.30-16.30 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1542 Titel: Gastvrouw op meidenbehandelgroep
Organisatie: De Rading Contactpersoon: Bianca van der Neut
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week
Voor onze meidenbehandelgroep in Houten zijn wij op zoek naar een geduldige gastvrouw die ons een paar keer per week wil ondersteunen bij het huishouden, tot dat onze vaste gastvrouw weer beter is. Het gaat om een woonhuis waar 8 meisjes wonen tussen de 14 en 17 jaar, die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. De meisjes worden begeleid door 8 jeugdzorgwerkers die in wisselende diensten op de groep werken. De voornaamste taken van de gastvrouw zijn; boodschappen doen, koken en schoonmaken. Belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat en sommige situaties met de nodige humor kan relativeren. Lijkt het je een uitdaging om ons vrouwenteam de komende weken te ondersteunen? Mail dan naar b.van.der.neut@rading.nl
Werktijd:
enkele middagen per week
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1498 Titel: Handige klusser
Organisatie: Bibliotheek Lek & IJssel Contactpersoon: Hélène Montesant
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week
We vinden het belangrijk dat de bibliotheekwinkels van de   Bibliotheek er aantrekkelijk uitzien en dat alles tijdig gerepareerd en   vervangen wordt. Daarom zoeken we een handige man of vrouw die op vrijwillige   basis ons wil helpen met klusjes in de Bibliotheek. Het gaat om licht   timmerwerk, vervangen van lampen, herstelwerkzaamheden en dergelijke. De   werkzaamheden vinden zoveel mogelijk buiten openingstijden plaats. Naar   schatting gaat het gemiddeld om een dagdeel per 2 weken, op afspraak.
Werktijd:
op afspraak
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1497 Titel: materiaalbeheerder centrum voor natuur- en milieueducatie
Organisatie: NME Houten, natuur- en milieueducatie Contactpersoon: Frouk van der Pauw
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
we zijn op zoek naar een materiaalbeheerder voor m.n. onze educatieve lesmaterialen voor het basisonderwijs. Taken zijn o.a.: - in ontvangst nemen van de uitgeleende leskisten - het nakijken en zo nodig repareren van de lesmaterialen - klein onderhoud van onze ruimte en verzorging van de planten - incidenteel meewerken met andere werkzaamheden. bv. tijdens een kinderactiviteit of in de tuin.    
Werktijd:
één keer per week op woensdagmiddag
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1453 Titel: telefonist/planner en coördinator
Organisatie: Stichting Duurzaam vervoer Houten Contactpersoon: Willy Lageveen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag
De nieuwe stichting Duurzaam Vervoer Houten organiseert vanaf 1 okotber 2016 het vervoer van senioren met een golfkar binnen de rondweg van Houten. De stichting is op zoek naar vrijwilligers die de telefoon aan willen nemen en de ritten willen inplannen. De werkzaamheden vinden plaats op maandag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur. De werkzaamheden vinden plaats bij ′van Houten&co′ locatie Onderdoor (biebgebouw). Vrijwilligers kunnen één of meerdere dagdelen werken, liefst op vaste dagen. De ritten worden bijgehouden in Excel (eenvoudig programma op de computer) en dagelijks gemaild naar de chauffeurs. Naast vrijwilligers die willen werken als telefonist/planner zijn we opzoek naar mensen die meer coördinerende werkzaamheden willen uitvoeren (waaronder inplannen van en contacten met vrijwilligers, waaronder chauffeur en telefonisten). We bieden een vrijwilligersplek in een gezellige omgeving tbv senioren in Houten die door het seniorenvervoer met de golfkar mee kunnen (blijven) doen, naar activiteiten kunnen en hun sociale contacten kunnen onderhouden. We zoeken mensen die het leuk vinden om met klanten om te gaan die, naast het regelen van hun vervoer, het soms fijn vinden een praatje te maken.
Werktijd:
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren