Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1725 Titel: Wandelen over het natuurpad & kansen signaleren
Organisatie: NME Houten, natuur- en milieueducatie Contactpersoon: Hanne van de Ven
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

NME Houten is op zoek naar een oplettende vrijwilliger die graag wandelt. We zoeken iemand die ′het natuurpad′ in de gaten houdt. Ben jij vaak buiten met je hond of (klein)kinderen? Heb je een oog voor natuur? En vind je het leuk om kansen te signaleren?

 

Wat is het Natuurpad? Het openbare Houtense Natuurpad ligt om kinderboerderij De Heuvel heen en wordt goed gebruikt door Houtenaren, jong én oud. Het natuurpad is ongeveer 800 meter lang. Je kunt er leuk wandelen, ravotten en onderzoeken. Bovendien kun je bij de diverse opdrachtpalen leuke opdrachtjes in de natuur doen.  

 

Wat houdt de vacature in? NME Houten is op zoek naar een vrijwilliger die af en toe over het natuurpad wilt lopen en kansen signaleert. Is het natuurpad goed begaanbaar? Ligt er zwerfafval? Moet er hoognodig een boom gesnoeid worden of is de steiger te glad? NME hoort het graag van jou! Jij bent onze ogen die het natuurpad in de gaten houdt.

Werkuren zijn geheel vrij in te vullen. Op de woensdag is er altijd iemand bij NME aanwezig om mee te sparren. Ondanks dat je de onderhoudstaken veelal zelfstandig uitvoert, ben je als vrijwilliger bij NME altijd onderdeel van een team. NME staat open voor jouw ideeën / inzichten over het natuurpad.   Geinteresseerd? Kom dan bij ons op de koffie om te kijken of deze klus iets voor jou is! Neem contact op via nme@houten.nl

Werktijd:
1-2 keer per week (30 minuten)
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1694 Titel: Begeleider techniekworkshops voor kinderen
Organisatie: De TechniekFabriek voor Kids Contactpersoon: Edith van den Bosch
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 5
Wanneer:
Stichting de TechniekFabriek geeft buitenschoolse techniek en computerworkshops aan basisschool kinderen in Houten. Een aantal jaren geleden is de TechniekFabriek opgericht om een mooie plek te creëren waar kinderen met en zonder autisme met techniek kunnen kennismaken, werkstukken maken, of zelf leren programmeren. Inmiddels is de Techniek uitgegroeid tot een broedplaats waar jaarlijks meer dan 100 kinderen en bijna 50 vrijwilligers bezig zijn met zowel techniek- als ook computerworkshops. Om deze inspirerende werkomgeving draaiende te houden zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een liefde voor kinderen, techniek en/of computers. Op dit moment zijn we voor de begeleiding van onze techniekworkshops op maandag, dinsdag en woensdagmiddag op zoek naar: Techniekworkshop begeleiders In een team van vrijwilligers geef je techniekworkshops aan kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar, bovenbouw basisschool. De belangrijkste eigenschappen die we graag zien bij workshopbegeleiders zijn:
  • Enthousiasme
  • Collegialiteit
  • Sociaal en respect voor elkaar en de kinderen
  • Een goede dosis inlevingsvermogen
  • Een redelijke kennis van techniek of affiniteit met techniek
Daarnaast zijn één of meer van de volgende eigenschappen ook van harte welkom:
  • Ervaring met techniek, elektra, bouw
  • Didactische kennis
  • Les / onderwijs ervaring
  • Ervaring met of kennis van Autistisch Spectrum Stoornissen
Vind je het leuk om kinderen meer te leren over techniek, of heb je affiniteit met de begeleiding van kinderen met (en zonder) autisme, meld je dan aan. Je werkt in een enthousiast team van vrijwilligers, waar iedereen zijn of haar kennis en ervaring inzet om leuke en boeiende lessen te maken en geven aan de kinderen. Reageren kan via onderstaand mailadres,dan nemen we contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Team Werving en Selectie Stichting de TechniekFabriek Scherpencamp 2 3992 RD Houten wens@detechniekfabriek.nu
Werktijd:
1 middag per 1 a 2 weken
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1686 Titel: Vind u het leuk om met ouderen te koken en te eten
Organisatie: Zorgspectrum Haltna Contactpersoon: Marion Vermeulen
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

overdag
Voor Dagcentrum 3 zoeken we vrijwilligers die samen met de bezoekers een maaltijd gaan bereiden en nuttigen.     Kom gerust een keertje ervaren hoe het is om met ouderen met dementie een maaltijd te bereiden.
Werktijd:
tussen 10.00 uur en 14.00 uur
Waar:

Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1680 Titel: Webmaster
Organisatie: OnsHouten.nl Contactpersoon: Paul van Haren
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:
OnsHouten.nl is een website, die wetenswaardigheden over de gemeente Houten en haar bewoners verzameld. Naast nieuws houden we een agenda met activiteiten bij, zijn er overzichten met de restaurants en de winkels in Houten.
De inhoud van OnsHouten.nl bestaat uit (foto-) reportages van de eigen redactie, uit persberichten die ons worden toegestuurd en uit relevante berichten die we op Internet aantreffen.
Voor het onderhoud van de website zoeken we een webmaster, die het leuk vindt om de site actueel en netjes verzorgd te houden. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van persberichten, het opmaken van artikelen, het beantwoorden van mail en in voorkomende gevallen het ondersteunen van de andere vrijwilligers.
Het merendeel van de werkzaamheden kan vanuit huis verricht worden; 1 keer in de 2 weken komen we met z′n allen bijeen om plannen te maken voor de komende periode. Wanneer je het leuk vindt, kun je samen met de andere vrijwilligers op pad om het nieuws op te halen. Ervaring met websites is niet noodzakelijk; computervaardigheid wel. 
Werktijd:
Zelf te bepalen, enkele dagdelen per maand
Waar:
 reageren