Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1663 Titel: Cursus&co zoekt een vrijwilliger
Organisatie: Van Houten&co Contactpersoon: Ester de Groot
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
door de week
Cursus&co is dè plek in Houten waar je terecht kunt voor allerlei soorten activiteiten, cursussen en leuke workshops. Voor en door Houten; dat is het uitgangspunt van Cursus&co!

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om zich een dagdeel (ochtend) per week samen met het team van vrijwilligers en medewerkers in te zetten voor het brede aanbod van cursussen en workshops.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het te woord staan van deelnemers, inschrijven, contact onderhouden met vrijwilligers en docenten van activiteiten en het behandelen van de e-mail.

Wij zijn op zoek naar iemand die klantvriendelijk is, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden heeft en ervaring of affiniteit heeft met administratieve handelingen. Omdat onze administratie grotendeels geautomatiseerd is, is ervaring met het gebruik van de computer en internet zeker een pre.

Cursus&co is een onderdeel van ′van Houten&co′. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op! cursusenco@vanhoutenenco.nl
Werktijd:
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1660 Titel: Gezocht, vrijwillige medewerker voor het ophalen van BSO kinderen
Organisatie: Kinderopvang Vriendjes Contactpersoon: Lianne Lensink
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: zoveel mogelijk
Wanneer:

overdag
door de week
Interesse in een vrijwilligersbaan? Kinderopvang Vriendjes zoekt per direct hulp om onze BSO kinderen van school te halen.  Wij bieden: - Een vrijwilligersvergoeding. - Een gezellig werksfeer. -De gelegenheid om met kinderen in de basischoolleeftijd bezig te zijn. -Alle schoolvakanties vrij. -Werktijd op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 15.00 uur en op woensdag en vrijdag van 11.30 uur tot 13.00 uur. Wij vragen: -          1 of meerdere keren per week inzetbaar te zijn. -          Een verklaring van goed gedrag (wordt vergoed door Vriendjes). -          Affiniteit met kinderen van deze leeftijd.   De kinderen worden per (bak) fiets of lopend opgehaald, het hebben van een rijbewijs is niet noodzakelijk.   Lijkt het je leuk om Vriendjes te helpen? Neem dan contact op via 030-6384923 of stuur een mail met je naam, telefoonnummer en motivatie naar lianne@vriendjes.nl.    
Werktijd:
ma-di-do 14.00 uur tot 15.00 uur. woe-vrij 11.30 uur tot 13.00 uur
Waar:

Houten Zuid-Oost
 reageren


Vac.nr: 1651 Titel: Medewerker financiele administratie Twinfield
Organisatie: Stichting Leergeld Houten Contactpersoon: Ria Frowijn, voorzitter bestuur
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:
Het verwerken van de betalingen die Stichting Leergeld Houten doet aan organisaties, scholen en leveranciers in het boekhoudprogramma Twinfield. Geschatte tijdsinvestering ± 10-20 uur per maand. Om wegwijs te raken wordt in december een cursusdag aangeboden.  Een vrijwiligersvergoeding is bespreekbaar wanneer een bekwame amateur of professional ons wil komen ondersteunen. We gaan het daarover hebben!
Werktijd:
Zelf te bepalen;
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1644 Titel: Surveillant voor toetsen in het onderwijs
Organisatie: SVO Vakopleiding Food Contactpersoon: L. Botma
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag
door de week

                        SVO vakopleiding food (gevestigd op de Sleepboot in Houten) is opzoek naar surveillanten. Surveillant Als surveillant hou je toezicht op een groep studenten die (digitale) toetsen/ examens aan het maken zijn. Deze examens worden pas kenbaar gemaakt 2 weken voor het afnemen van de examens. Het gaat om meerdere momenten per jaar. Taakomschrijving

 • Examens klaarzetten op de computer.
 • Instructie geven aan de groep over het maken van het examen en het regelement.
 • Aan- en afwezigheid registreren van de studenten die deelnemen aan het examen.
 • Controleren van de identiteit van de student voor aanvang van het maken van het examen.
 • Toezicht houden bij het examen.
 • Verhelpen bij het ontstaan van kleine storingen in het systeem en bij grote storingen contact leggen met de ondersteunende afdeling.
 • Afsluiten van de examens.
 • Documenten en registratielijsten aanleveren bij de examenleider.
In bezit zijn van
 • Basiskennis van een computer.
 • Er zal een VOG worden opgevraagd voor het uitvoeren van de taak.
Wat bieden wij
 • Een leuke en zelfstandige taak.
 • Een plezierige werkomgeving met een collegiale, informele sfeer. 
Geïntresseerd? Stuur een email naar solliciteren@svo.nl Meer informatie Neem gerust contact op met Jan Boele, onderwijsmanager Regio Midden; 030-2758181
Werktijd:
een dagdeel/ een dag
Waar:

Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1624 Titel: begeleider buitenlessen
Organisatie: BuitenWijs Contactpersoon: Kees van Wegen
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: zo veel mogelijk
Wanneer:

overdag
door de week
Wat doet u als u kinderen buiten begeleidt?
U vertelt korte verhaaltje en opdrachten.
U stimuleert de kinderen bij de activiteiten.
U stelt vragen aan de kinderen en probeert antwoorden te geven op de vragen van de kinderen.
Belangrijk is dat u samen met de kinderen de natuur beleeft.
U zet de materialen van tevoren klaar en ruimte deze aan het eind weer op. Wat is er verder nog belangrijk te weten?
Het gaat ongeveer om tien dagdelen per jaar, maar meer mag ook. De buitenlessen starten in de maand april en eindigen in oktober. U begeleidt minimaal twee keer in de maand een groep kinderen bij een les. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers, die samen een buitenles begeleiden. De buitenlessen zijn op maandag, woensdag en vrijdag.
Voor de materialen, handleidingen, draaiboeken, coördinatie etc. zorgt BuitenWijs.
Naast de lessen zien we elkaar tijdens gezamenlijke momenten zoals het BuitenWijs-uitje, een Nieuwjaarsbijeenkomst of andere inhoudelijke momenten zoals de BuitenAcademie. Dit zijn momenten op een ochtend of avond, waarop een van de vrijwilligers of een specialist iets vertelt over zijn interesse in de natuur. Welke buitenlocaties zijn er?
De buitenlessen in Houten worden gegeven bij het Natuurpad en in Nieuw Wulven. De buitenlessen worden gegeven aan de kinderen van basisscholen, bijvoorbeeld voor de groepen 3 en 4 is er  ‘Ribbeltje is zijn geheugen kwijt’, voor de groepen 5 en 6 is er  ‘Robin Hood’ en voor de groepen 7 en 8 is er ‘Ontelbare kringlopen’. Vrijwilliger worden? Of wilt u meer weten?
Bel 030-6071971 of mail naar buitenwijs@nieuwegein.nl  , dan nodigen wij u uit voor een gesprek. BuitenWijs biedt u ook een cursus aan om te leren hoe de kinderen buiten begeleid kunnen worden. Onderdeel van de cursus is de praktijkervaring door een keertje mee te lopen met een andere vrijwilliger.
Werktijd:
in de ochtend
Waar:

Houten Zuid-Oost
 reageren


Vac.nr: 1610 Titel: Klassenassistent Inburgeringscursus (m/v) Houten
Organisatie: VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland Contactpersoon: Janneke van Workum
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 3
Wanneer:

Wanneer iemand in Nederland komt wonen, is het belangrijk om de taal te leren en te leren hoe we in Nederland leven en wonen. Vluchtelingen en migranten leren dit door het volgen van een inburgeringscursus. Als klassenassistent bied je inburgeraars extra ondersteuning tijdens de lessen. Momenteel zoeken we voor de inburgeringscursus in Houten vrijwilligers voor de functie van klassenassistent (m/v).

 

Als klassenassistent ondersteun je de NT2 (Nederlands als tweede taal) docent tijdens de lessen. Zo begeleid je onder andere subgroepjes of individuele cursisten, heb je een signalerende rol en voer je overleg met de NT2 docent over de voortgang van de klas en individuele cursisten. De docent geeft de les en is eindverantwoordelijk. Afhankelijk van de tijdsinvestering die je wilt leveren ben je 2 tot 3 lessen per week bezig (minimaal 7 uur en maximaal 10 uur). De lessen zijn enkel doordeweeks overdag, nooit ′s avonds of in het weekend. Om voldoende continuïteit te bieden aan onze cursisten vragen we je een minimale verbintenis van 9 maanden.

 

Wij verwachten:

 

 • Beschikbaarheid van 7 à 10 uur per week (2 lessen) gedurende minimaal 9 maanden

 • Een positieve houding t.a.v. vluchtelingen en VluchtelingenWerk

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

 • Goede communicatieve eigenschappen

 • Geduldig en flexibel

 • Ervaring in het onderwijs is een pre

 • Woonachtig in of in de directe omgeving van Houten

 

Wij bieden:

 

 • Interessant en zinvol vrijwilligerswerk

 • Deskundige begeleiding

 • Trainingen voor deskundigheidsbevordering

 • Contact met andere culturen

 • WA-verzekering

Contact

 

Voor meer informatie of een reactie kun je per mail contact opnemen met Janneke van Workum, jvanworkum@vluchtelingenwerk.nl. Bij een reactie ontvangen we graag je curriculum vitae, een (korte) motivatie en je beschikbaarheid (hoeveel uur en welke dagen).

Werktijd:
Lessen vinden plaats tussen 09.00 en 16.00u
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1575 Titel: Voor de klas voor Plan!
Organisatie: Plan Nederland Contactpersoon: Annemijn Oversier
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:

overdag
door de week
Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem, De fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika. Plan Nederland organiseert van 13 tot en met 24 november 2017 voor de 17de keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. Scholen komen in actie op de ijsbaan om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Oost-Afrikaanse Ethiopië. De leerlingen schaatsen zoveel mogelijk rondjes en laten zich per rondje sponsoren door vrienden, familie en kennissen. Kijk hier het filmpje van de Schaatsactie van vorig jaar. Als gastspreker Schaatsen voor Water breng je de boodschap van Plan op een duidelijke manier over. Waarom is het werk dat Plan doet zo belangrijk? Jij kunt er alles over vertellen! Tijdens deze landelijke actie verzorg jij de gastlessen op de basisscholen in je eigen regio.

Taken

Je taken als gastspreker zijn onder meer: • Het geven van presentaties aan groepen kinderen over de werkzaamheden van Plan, de Schaatsen voor water actie en het waterproject in Ethiopië. • Informatie uitwisselen en rapporteren over contacten met scholen aan de (scholen)coördinator van Plan.

Eigenschappen en vaardigheden

Plan Nederland zoekt gastsprekers die bij voorkeur ervaring hebben in het verzorgen van educatieve presentaties voor kinderen of dit graag willen leren. Daarnaast wordt verwacht dat je bekend bent met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt, gericht op volwassenen en kinderen. Daarnaast vraagt de functie overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden gastsprekerstraining.

Tijdsinvestering

Periode: zaterdag 26 augustus en zaterdag 9 september 2017 ben je 1 dagdeel beschikbaar voor de gastspreker training op kantoor in Amsterdam Periode: eind september t/m eerste week november In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand beschikbaar.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een reactie met CV naar: vrijwilligers@plannederland.nl
Werktijd:
Periode: eind september t/m eerste week november
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1525 Titel: YFU zoekt vrijwillige leden voor het scholenteam
Organisatie: YFU Nederland Contactpersoon: Marlien Rietkerk
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
‘s avonds

Wil jij het verschil maken bij scholen die openstaan voor andere culturen, dan is deze vrijwilligersfunctie interessant voor jou.

YFU is een internationale non-profit vrijwilligersorganisatie en is al meer dan 60 jaar DE organisatie die culturele uitwisseling voor jongeren mogelijk maakt. YFU Nederland biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Daarnaast komen buitenlandse studenten bij een gastgezin in Nederland wonen en gaan hier naar een middelbare school. Functie omschrijving

Als lid van het schoolteam ben je actief aanspreekpunt en geef je voorlichting aan:

 • Contactpersonen en gastgezinnen van YFU.

 • Middelbare scholen met een buitenlandse student of interesse voor het opnemen van een buitenlandse student.

 • Middelbare scholen met interesse om het uitgaande programma van YFU onder de aandacht van hun studenten te brengen.

Voor het scholenteam onderneem je de volgende activiteiten:

 • Ondersteunen van de vrijwillige YFU contactpersonen en de gastgezinnen.

 • Pro-actief contact houden met scholen, contactpersonen en gastgezinnen tijdens het uitwisselingsjaar.

 • Het opbouwen van een structurele relatie met (decanen van) scholen om YFU op de kaart te krijgen en te houden.

 • Deelnemen aan voorlichtingsdagen/avonden en het geven van voorlichtingen/workshops op scholen, hierbij ondersteund door YFU-returnees.

 • Deelnemen aan geregeld overleg met het scholenteam.

Functie eisen
 • Je bent zelfstandig, flexibel ingesteld, communicatief en commercieel sterk en hebt gevoel voor culturele verschillen.

 • Je hebt internationale ervaring of interesse.

 • Ervaring in het onderwijs of als coach is een pre.

YFU biedt

Als lid voor het scholenteam draag je bij aan intercultureel begrip bij scholen, jongeren en gezinnen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal netwerk en mensen te ontmoeten met dezelfde ideeën en interesses in een wijdere wereld. YFU biedt je de mogelijkheid om  vaardigheden te ontwikkelen die ook elders van pas komen. Denk aan leiderschapsvaardigheden en interculturele communicatie.

Het YFU kantoor ondersteunt je o.a. met trainingen, landelijke marketing campagnes en materialen om je activiteiten goed uit te kunnen voeren. Organisatieprofiel

Dankzij een wereldwijd netwerk van YFU organisaties hebben al meer dan 260.000 uitwisselingsstudenten en gastgezinnen, in zo’n 50 landen, een andere cultuur van binnenuit mogen ervaren. Daardoor kijken zij ook met andere ogen naar de eigen cultuur.  

Werktijd:
ca. 4-6 uur per week
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1524 Titel: YFU zoekt Gastgezinnen voor buitenlandse studenten
Organisatie: YFU Nederland Contactpersoon: Marlien Rietkerk
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 4
Wanneer:

overdag
‘s avonds

YFU is een internationale non-profit vrijwilligersorganisatie en is al meer dan 60 jaar DE organisatie die culturele uitwisseling voor jongeren mogelijk maakt. Gastgezin voor buitenlandse student

Make the World your home: word gastgezin van een buitenlandse student!
Elk jaar komen tientallen buitenlandse studenten naar Nederland om kennis te maken met ons gezinsleven, taal en cultuur. Zij volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school. Voor deze studenten zoekt YFU enthousiaste gastgezinnen die hun huis en hart willen opstellen. Tegelijkertijd maakt uw gezin kennis met de cultuur van uw gastkind; een buitenlandse blik laat u anders kijken tegen uw eigen gewoontes. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is een oudere gastbroer of zus uit een ander land een zeer bijzondere ervaring. Bovenal is een vriendschap voor het leven zo geboren.

Wie zijn onze studenten?
De studenten zijn tussen de 15 en 18 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Een gastgezin kiest op basis van interesses, hobby’s en karakter welk gastkind het beste past bij de gezinssituatie. Voor een video impressie van de studenten, zie “YFUnl - Go Dutch!”  http://www.youtube.com/watch?v=nHgMpxyczLo.

Wie zijn onze gastgezinnen?
Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen).  Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u

Bijzondere voorwaarden:
De belangrijkste uitgangspunten op een rij:
• U wilt graag u uw leven en cultuur met een ander delen
• Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven
• We vragen van u kost en inwoning; de student is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld
• Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang. Zoals één van onze gastmoeders heeft gezegd: als je ruimte hebt in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!

Scholing:
Ondersteuning door ervaren contactpersonen en vrijwilligers in uw regio en professionele staf van ons kantoor.

Trainingen en bijeenkomsten voor zowel de gastgezinnen als de studenten.

Overige bijzonderheden:
Er is een aansprakelijkheidsverzekering voor de studenten.  

Werktijd:
ca. 4-6 uur per week
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1523 Titel: YFU zoekt vrijwillige Contactpersonen
Organisatie: YFU Nederland Contactpersoon: Marlien Rietkerk
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

Wil jij het verschil maken voor studenten en gezinnen die open staan voor een internationaal avontuur en andere culturen, dan is deze vrijwilligersfunctie interessant voor jou.

YFU is een internationale non-profit vrijwilligersorganisatie en is al meer dan 60 jaar DE organisatie die culturele uitwisseling voor jongeren mogelijk maakt. YFU Nederland biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Daarnaast komen buitenlandse studenten bij een gastgezin in Nederland wonen en gaan hier naar een middelbare school.

Contactpersonen van YFU zijn de spil van de organisatie. Zij zijn een onmisbare schakel tussen studenten en families en vormen een ondersteuningsnetwerk. Functie omschrijving

Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor:

 • Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan (outbound-programma).

 • Internationale studenten en hun gastgezinnen hier in Nederland (inbound-programma).

Voor het outbound-programma ga je op huisbezoek voor selectiegesprekken met studenten en hun ouders. Ook onderhoud je gedurende het uitwisselingsjaar periodiek contact met ouders van studenten die in het buitenland verblijven.

Voor het inbound-programma onderneem je de volgende activiteiten:

 • Werving van gastgezinnen in jouw regio, ondersteund vanuit het YFU kantoor.

 • Selectiegesprekken met gastgezinnen en het matchen van gezinnen en buitenlandse studenten.

 • Ondersteunen van gastgezinnen bij de plaatsing van een student op school.

 • Pro-actief contact houden met gastgezinnen, studenten en scholen en begeleiding bieden in geval van problemen.

Gedurende het jaar organiseer je -samen met andere vrijwilligers in je regio- informele activiteiten voor de studenten en (gast)gezinnen in jouw regio. De tijdsbesteding is gemiddeld ca. 4-6 uur per week. De werkzaamheden vinden vooral in de avonduren en soms in de weekenden plaats. Je kunt dit zelf plannen, uiteraard in overleg met de studenten en gezinnen.

In overleg kan ervoor worden gekozen om alleen het outbound- of alleen het inbound-deel van de rol te doen. In dat geval is de gemiddelde tijdsbesteding  lager; voor outbound gemiddeld 2 uur per week, voor inbound 2-4 uur per week.

Je werkt samen met andere contactpersonen in de regio.

YFU biedt enkele keren per jaar landelijke trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Functie eisen

 • Je bent flexibel ingesteld, communicatief sterk en hebt gevoel voor culturele verschillen.

 • Je bent betrokken bij een ander en in staat om hem of haar te coachen en motiveren, zonder het van de ander over te nemen.

 • Je schrikt niet terug voor een probleem en bent juist gemotiveerd voor het vinden van een oplossing. Daarbij houd je de belangen van de verschillende betrokkenen in het oog.

 • Je bent in staat je eigen werk zelfstandig te organiseren, maar werkt ook graag samen met anderen.

 • Verder heb je internationale ervaring of interesse, een lokaal netwerk, beschik je over een auto en spreek je Nederlands en Engels.

 • Ervaring als uitwisselingsstudent of als gastgezin is een pré. Het hebben van contacten met middelbare scholen is geen must, maar komt wel goed van pas.

YFU biedt

Als YFU Contactpersoon draag je bij aan intercultureel begrip bij jongeren en gezinnen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal netwerk en mensen te ontmoeten met dezelfde ideeën en interesses in een wijdere wereld. YFU biedt je de mogelijkheid om  vaardigheden te ontwikkelen die ook elders van pas komen. Denk aan leiderschapsvaardigheden en interculturele communicatie.

Het YFU kantoor ondersteunt je o.a. met trainingen, landelijke marketing campagnes en materialen om je activiteiten goed uit te kunnen voeren. Ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van Europese YFU trainingen of om deel te nemen aan Europese activiteiten.

YFU biedt een reiskostenvergoeding en een aansprakelijkheidsverzekering.

Organisatieprofiel

Dankzij een wereldwijd netwerk van YFU organisaties hebben al meer dan 260.000 uitwisselingsstudenten en gastgezinnen, in zo’n 50 landen, een andere cultuur van binnenuit mogen ervaren. Daardoor kijken zij ook met andere ogen naar de eigen cultuur.

De Nederlandse organisatie bestaat uit een kleine, professionele staf van 5 personen. Voor veel werkzaamheden wordt een beroep gedaan op een grote groep enthousiaste vrijwilligers die trots zijn op hun organisatie. De dagelijkse leiding is in handen van de National Director, die rapporteert aan het Bestuur.  

Werktijd:
ca. 4-6 uur per week
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1516 Titel: vrijwilligers om te surveilleren
Organisatie: College de Heemlanden Contactpersoon: Ton Tummers
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: zo veel mogelijk
Wanneer:

overdag
Bij College de heemlanden worden tijdens de toetsweken van het schoolexamen en tijdens het centraal examen vrijwilligers ingezet. Deze schoolexamens worden 4 keer per jaar gehouden en duren 6 dagen Het centraal examen duur ongeveer 2 weken. Hiervoor worden dus vrijwilligers gezocht om zo ons docententeam te ontlasten zodat zij dan hun tijd kunnen gebruiken om examens te coorigeren of ander werk te doen.    
Werktijd:
varierend, zelf te bepalen
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1515 Titel: gezocht, vrijwillige medewerkers Tussen Schoolse Opvang
Organisatie: Basisschool Aventurijn Contactpersoon: Carola van Bladel
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:

overdag
Interesse in een vrijwilligersbaan? Basisschool Aventurijn zoekt per direct TSO-medewerkers (medewerkers tussen schoolse opvang). Voor iedereen die het leuk vindt om met kinderen in de basisschoolleeftijd te werken. Wat bieden wij:
 • Een gezellige werksfeer binnen een enthousiast team.
 • De gelegenheid om met kinderen in de basisschoolleeftijd te werken.
 • Een professionele begeleiding door een TSO-coördinator van basisschool Aventurijn.
 • Werkgelegenheid voor iedere leeftijdscategorie, van student tot senior.
 • De mogelijkheid om meerdere dagen per week werkzaam te zijn.
 • Alle schoolvakanties vrij.
 • Werktijd van 11.30 uur tot 13.00 uur.
  Wat vragen wij:  
 • Affiniteit met kinderen in de basisschoolleeftijd.
 • 1 of meerdere keren per week inzetbaar te zijn tussen 11.30 uur en 13.00 uur.
 • Een verklaring van goed gedrag (wordt vergoed door basisschool Aventurijn indien deze nog niet in bezit is).
 • De overtuiging dat een vrijwillige baan geen vrijblijvende baan is.
  Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij ons enthousiaste team van vrijwilligers? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar onze TSO-coördinator: cvbladel@basisschoolaventurijn.nl Zij zal daarna contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek.  
Werktijd:
mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1513 Titel: Thuisbegeleider brugklasleerling Lekstroom School's Cool
Organisatie: Schools Cool Lekstroom Contactpersoon: Paul Reusch
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:

overdag
Lekstroom School’s Cool nodigt u uit om  als thuisbegeleider een brugklasleerling, die extra steun kan gebruiken voor een succesvolle start in het voortgezet onderwijs, onder uw hoede te nemen. www.Lekstroomschoolscool.nl Deze brugklasleerlingen komen uit gezinnen die niet zelf in staat zijn hun zoon of dochter te begeleiden. Dit zijn bijvoorbeeld gezinnen die nieuw in Nederland zijn, die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, eenoudergezinnen of gezinnen waar deze steun niet direct voorhandenn is. Doel Lekstroom School’s Cool is dat de leerling in de loop van het eerste kwartaal in klas 2 in staat is zelfstandig zijn schoolloopbaan in het VO te vervolgen. Lekstroom School’s Cool Lekstroom werkt samen met de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Sinds 2011 succesvol in Nieuwegein. Nu ook in Houten!
Lekstroom School’s Cool
start 1 augustus 2017 met het daadwerkelijk begeleiden van brugklasleerlingen in Houten. Voorbereidingen hiertoe vanaf april 2017 Lekstroom School’s Cool zoekt nu 10 enthousiaste vrijwilligers die de taak van thuisbegeleider op zich willen nemen:
 • Genietend van het pensioen, of
 • Uhebt tijd naast uw gehele of gedeeltelijke baan,
 • en hebt affiniteit met kinderen waarbij het even niet mee zit.
 • U heeft ervaring met het onderwijs als ouder of anderszins,
 • of bent werkzaam in of geweest in het onderwijs
  U bent allen van harte welkom!!
Thuisbegeleiders worden ondersteund door de coördinator. Na de inwerkperiode hebben de thuisbegeleiders per 6/8weken intervisiebijeenkomsten. Bij de start van het project in Houten neemt Paul Reusch de taak van coördinator op zich. Lekstroom School′s Cool organiseert in de week van 20 maart een informatiebijeenkomst voor belangstellende vrijwilligers. Wij zien uit naar uw aanmelding als belangstellende vrijwilliger!
Dit kan per mail:      contact@Lekstroomschoolscool.nl ,of
met het contactformulier op www.Lekstroomschoolscool.nl

U wilt eerst meer informatie? Bel mij gerust op 06-22982217. Ik neem direct contact op. Paul Reusch
Werktijd:
Anderhalf uur per schoolweek
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1465 Titel: Vrijwilliger mediatheek
Organisatie: Wellantcolleg Houten Contactpersoon: Maigret Smits
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week

Algemeen

Het Wellantcollege biedt onderwijs op MBO en VMBO niveau. De school heeft 1100 studenten (MBO) en 445 leerlingen (VMBO). De school beschikt over een mediatheek waar leerlingen terecht kunnen om te studeren en om gebruik te kunnen maken van het internet. De studenten lezen artikelen, bestuderen digitale bestanden en werken zelfstandig op de pc. Ook voeren zij lesopdrachten uit in de mediatheek. De mediatheek is maandag tot en met vrijdag geopend van 08.45 tot 15.30 uur.

 

Functie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de mediathecaris kan ondersteunen.

Je werkt in een dynamische omgeving en komt in direct contact met studenten/leerlingen.

 

Taken en werkzaamheden

 • Je helpt de studenten met het uitprinten van artikelen, werkstukken en dergelijke.
 • Je registreert uitgeleende apparatuur, neemt defecte laptops van docenten in en draagt zorg voor de administratieve afwikkeling hiervan.
 • Je zorgt voor een rustige werkomgeving en voert beknopte ICT werkzaamheden uit.
 • Ook voer je in voorkomende gevallen eenvoudige administratieve werkzaamheden uit in opdracht van de teamleider of het examenbureau.

 

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Sociale en communicatieve vaardigheden
 • Zelfstandig werkend
 • Representatief
 • Affiniteit met de doelgroep van 12 tot 35 jaar
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Durft anderen aan te spreken op hun gedrag
 • Geduldig
 • Fysiek in staat om de verschillende werkzaamheden uit te voeren

 

Voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marian Dangremond op telefoonnummer 030-6377024 of via m.dangremond@wellant.nl. Of met Ed van den Heuvel via evanden.heuvel@wellant.nl

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je motivatie met cv naar Maigret Smits, managementassistent Wellantcollege mbo,  gm.smits@wellant.nl  Of reageer op de advertentie.

 

Werktijd:
Schooltijden 8.45-15.30 uur
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1464 Titel: Examensurveillanten
Organisatie: Wellantcolleg Houten Contactpersoon: Maigret Smits
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 5
Wanneer:
Voor Wellantcollege mbo zoeken wij gemotiveerde en enthousiaste surveillanten. U bent verantwoordelijk voor een correcte afname van het examen.
De examens vinden plaats bij Wellantcollege Houten mbo
Functie-eisen:
- u bent communicatief vaardig
- u bent representatief
- u bent fit (u kunt 2 - 3 uur staan/lopen)
- u spreekt Nederlands
- u bent flexibel en u heeft een pro-actieve houding
- u bent woonachtig in de regio Houten/Nieuwegein
De examens beginnen rondom 8.15. Afhankelijk van het rooster.
Aanvang: in overleg, voor langere periode (niet in schoolvakanties).
Na een kennismakingsgesprek ontvangt u een instructie over de werkwijze.
Werktijd:
Schooltijden
Waar:
 reageren