Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1661 Titel: Vrijwilligers Project TOM: valpreventieprogramma
Organisatie: Project TOM Contactpersoon: Rianne Rombout
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 30
Wanneer:
Voor project TOM zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die woonachtig zijn in Houten.

Project TOM is een uniek valpreventieprogramma voor 65-plussers. Houten is de derde proefregio waar project TOM van start gaat. Als vrijwilliger kunt u de deelnemers ondersteunen door bijvoorbeeld valrisico’s in en rondom de woning van de deelnemer te signaleren, helpen met het invullen van de online vragenlijst die de deelnemer drie keer ontvangt of gewoon door een kop koffie te drinken en een praatje te maken.  

Wat vragen wij van u als vrijwilliger?
• Aanspreekpunt voor één of twee ouderen die deelnemen
• Indien de deelnemer dit wenst: het afnemen van een valrisicotest in en om het huis 
• U bent bereid om minimaal drie keer bij een deelnemer langs te gaan
• Een gezonde dosis enthousiasme  

Wat krijgt u als vrijwilliger? 
• U bouwt mee aan valpreventie in Houten
• Een valpreventietraining (halve dag), inclusief uitleg over valrisicotest. Dit wordt u aangeboden door VeiligheidNL 
• U draagt uw steentje bij aan het welzijn van ouderen in Houten
• Contact met ouderen  

Aanmelden
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger voor project TOM in Houten door een e-mail te sturen naar info@projecttom.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.  
Werktijd:
dagdeel per twee weken
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1632 Titel: Trekkers van werkgroepen
Organisatie: Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH) Contactpersoon: Nasrin Tabibian
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 4
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH) behartigt de belangen van mensen met een chronische ziekte of lichamelijke of verstandelijke beperking. SGH heeft diverse werkgroepen en projecten waaronder: Scholenproject, beweging, ontspanning, belangenbehartiging en bereikbaarheid. SGH is op zoek naar mensen die affiniteit hebben met onze doelgroep en de trekkersrol op zich willen nemen voor één van onze projecten of werkgroepen. Dit houdt in dat zij aanspreekpunt zijn van de project- of werkgroep, activiteiten begeleiden, meedenken over nieuwe projecten en helpen deze organiseren.
Voor meer informatie over de SGH zie: www.gehandicaptenbelangenhouten.nl.
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Stuur dan een email naar: sghhouten@gmail.com.
Werktijd:
paar dagdelen per maand
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1630 Titel: GEZOCHT: Vrijwillige Back-up-kok voor verschillende sociale eetinitiatieven!
Organisatie: van Houten & Co Contactpersoon: Joeri van de Riet
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
GEZOCHT: Vrijwillige Back-up-kok voor verschillende sociale eetinitiatieven! Voor verschillende sociale eetinitiatieven door heel Houten zoeken we een vrijwillige back-up kok! Het komt namelijk vaak voor dat de kok van een bepaald eetinitiatief ziek is of niet kan komen. Dat zorgt ervoor dat zo’n activiteit niet door kan gaan en dat kan eigenlijk niet! Kan jij zelfstandig voor groepen koken en heb je een hart voor verschillende doelgroepen in de samenleving? Dan is deze vacature voor jou. Ook als je veel verschillende mensen wil ontmoeten.  
Wat we vragen: - Je moet zelfstandig een menu kunnen samenstellen voor een groep binnen een bepaald budget. - Je kan koken voor groepen tot max. 30 personen - Een aantal keren per jaar inzetbaar te zijn. - Je haalt plezier uit telkens een nieuwe omgeving met nieuwe mensen/vrijwilligers. - Je moet zelfstandig kunnen werken, zodat je ook werk kan delegeren aan vrijwilligers die je ondersteunen.   Wat we je bieden:
- Uitdagend, leuk en zinvol vrijwilligerswerk - Deskundige begeleiding vanuit afdeling Opbouwwerk - Trainingen voor deskundigheidsbevordering - Contact met andere culturen - WA-verzekering
Werktijd:
verschillend
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1629 Titel: vacature - vrijwilliger beheerder Meerkoet
Organisatie: van Houten & Co Contactpersoon: Joeri van de Riet
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
De Meerkoet is een buurtcentrum voor en door bewoners uit de wijk. Er zijn vele initiatieven en activiteiten die hier vergaderen, ontmoeten, eten, sporten, leren enz. Al die bewoners zorgen dat de Meerkoet een bruisende plek is. Deze bruisende plek heeft behoefte aan een  handige beheerder die het leuk vindt om, op flexibele basis, zijn/haar organisatorische vaardigheden in te zetten voor dit belangrijke buurtcentrum. Deze zorgt voor samenhang tussen activiteiten en initiatieven.  Wat we vragen:
- Doordeweekse beschikbaarheid van 2 dagdelen, waarvan 1 op vrijdag en de ander naar eigen keuze. (ongeveer 6 uur/week) - Werkzaamheden zijn het organiseren en uitvoeren van beheertaken (kluswerk, facilitair, financiën) - Bereidheid om incidenteel met activiteiten en evenementen aanwezig te zijn. - Kunnen samenwerken met verschillende doelgroepen en culturen - Weten hoe gereedschap werkt (aanwezig).  - Gezellige persoonlijkheid / op mensen durven afstappen. - Woonachtig in Houten Noord-oost (voorkeur)

Wat we je bieden:
- Interessant en zinvol vrijwilligerswerk, waarin jij  je eigen taken bepaalt! - Deskundige begeleiding vanuit afdeling Opbouwwerk - Trainingen voor deskundigheidsbevordering - BHV - Contact met verschillende mensen - Kantoorruimte om te werken
Werktijd:
Doordeweekse beschikbaarheid van 2 dagdelen, waarvan 1 op vrijdag en de ander naar eigen keuze. (ongeveer 6 uur/week)
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1594 Titel: bus coordinator van de PlusBus Houten
Organisatie: Plusbus Houten Contactpersoon: Paul Raaijmakers
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
door de week
De PlusBus Houten zorgt voor dagtochten in de regio voor senioren van de gemeente Houten. Het gaat om rondritten met lunch en om doelritten naar bijvoorbeeld een museum, rondvaart, Keukenhof, markten in de omgeving......... De buscoordinator: - heeft de zorg voor de bus/parkeerplaats - onderhoudt contact met de garage over onderhoud - heeft het beheer van de bussleutels en bustelefoon - maakt afspraken met de chauffeurs van de dagtochten over gebruik van de bus   en aflevering na de dagtocht  
Werktijd:
1 a 2 dagen per week i.o.m. de andere buscoordinator
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1593 Titel: begeleider op de PlusBus Houten
Organisatie: Plusbus Houten Contactpersoon: Paul Raaijmakers
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 5
Wanneer:

overdag
door de week
De PlusBus Houten verzorgt dagtochten in de regio voor senioren in de gemeente Houten. Het gaat om rondritten met lunch  en om doelritten naar bijvoorbeeld een museum, rondvaart, Keukenhof, markten in de omgeving..... De begeleider op de bus : - zijn de gastvrouw, - heer tijdens de dagtocht - bellen de deelnemers een dag tevoren over herinnering aan de afhaaltijd en vanuit de bus    over de exacte afhaaltijd op de dag zelf - zorgen voor vervanging van deelnemers bij eventuele afzeggingen - incasseert de bijdragen van de deelnemers van de dagtocht - stemmen af met de chauffeur over de deelnemers en afhaaladressen  
Werktijd:
van ca. 10.00-17.00 uur frequentie in overleg
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1592 Titel: chauffeur op de PlusBus Houten
Organisatie: Plusbus Houten Contactpersoon: Paul Raaijmakers
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 5
Wanneer:

overdag
door de week
De PlusBus Houten verzorgt dagtochten voor senioren in de gemeente Houten. Het gaat om rondritten door de regio met een lunch onderweg en om doelritten naar bijvoorbeeld een museum, rondvaart, Keukenhof, markten in de omgeving........ De chauffeurs op de bus zorgen voor: - ophalen van de bus/bustelefoon/sleutels op een afgesproken plek - routeplanning van de dagtocht - controle van parkeermogelijkheden bij de bestemming(-en) -  aftanken van de bus - aflevering bus/sleutels/telefoon/dagopbrengst op een afgesproken plek - afstemming met de begeleider voor de betreffende dagtocht over ophalen deelnemers en   gang van zaken op de dag zelf
Werktijd:
van ca. 10.00-17.00 uur frequentie in overleg
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1576 Titel: Kortdurende praktische hulp aan uw medemens
Organisatie: van Houten&co Contactpersoon: Daphne van Dijk
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers:
Wanneer:
Wilt u zo nu en dan wat van uw tijd en energie geven om iets voor een ander te betekenen? Dan is deze vacature wat u zoekt.

Wat houdt deze vacature in?
De consulent Welzijn van ‘van Houten&co’ ondersteunt Houtenaren bij al hun vragen op het gebied van welzijn. Regelmatig komt de consulent mensen tegen die op zoek zijn naar kortdurende praktische hulp. Iemand die hen op en neer kan brengen naar het ziekenhuis, samen met hen een boodschap kan doen, een middagje kan komen helpen met het schilderen van een muur etc. Het gaat hierbij om eenmalige ondersteuning en niet om structurele wekelijkse hulp. Ideaal dus als u graag zo nu en dan iets voor een ander wilt betekenen, maar niet wekelijks aan iets vast wilt zitten.

Hoe wordt u ingezet? 
Nadat u gereageerd heeft op deze vacature, maakt één van de consulenten Welzijn een kennismakingsafspraak met u. Als we gezamenlijk tot de conclusie komen dat deze vrijwilligersfunctie iets voor u is, komt u op onze vrijwilligerslijst en kunnen wij samen met u gaan ondersteunen bij verschillende hulpvragen van bewoners uit Houten. U krijgt een vrijwilligerscontract van ‘van Houten&co’. 

Wat vragen we van u? 
Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. De filosofie is dat mensen een schat hebben aan ervaringen, bekwaamheden, deskundigheid en kennis. Maar bovenal beschikken over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit.

Wat bieden wij u? 
Het inzetten voor een ander kan u een heleboel opleveren. Een gevoel van voldoening, dankbaarheid van de hulpvrager en echt wat kunnen doen met uw expertise en talenten maakt dat u zich betekenisvol voelt. Ook zult u mensen ontmoeten, die u anders misschien nooit tegengekomen was. Daarnaast wordt u als vrijwilliger van ‘van Houten&co’ jaarlijks in het zonnetje gezet tijdens het vrijwilligersfeest en kunt u meedoen aan allerlei cursussen en workshops van de Vrijwilligersacademie.

Meer weten? Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met de consulenten Welzijn, Yves Wolbers, Sanne Huiden en Daphne van Dijk, te bereiken op 030 7001500 en info@vanhoutenenco.nl
Werktijd:
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1563 Titel: Redactielid wijkkrant Noordooster
Organisatie: Van Houten & Co Contactpersoon: Annekee Bosveld
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:
Voor de redactie van wijkkrant de Noordooster zoeken we redactieleden die in deze wijk wonen. De krant komt 2 keer per jaar uit. Wanneer je van schrijven houdt, je vindt het leuk om op pad te gaan om een interview af te nemen, neem dan contact op!
Werktijd:
Twee keer per jaar redactievergadering en eigen tijd in te delen voor de schrijf werkzaamheden.
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1533 Titel: Office manager
Organisatie: Voedselbanken Nederland Contactpersoon: Sandra Graus
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 2
Wanneer:

overdag
door de week
Voedselbanken Nederland is op zoek naar een vrijwillige Office manager voor het secretariaat in Houten, heb je interesse klik dan hier voor meer informatie
Werktijd:
2 dagen per week van 10.00 uur tot 16.00 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1532 Titel: Medewerker Secretariaat
Organisatie: Voedselbanken Nederland Contactpersoon: Martha Oonk
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om het secretariaat van de Vereniging van Voedselbanken Nederland te versterken. Kijk voor meer informatie op: https://voedselbankennederland.heeft-vacatures.nl/medewerker-secretariaat-houten/132809/0
Werktijd:
2 dagen per week van 10.00 uur tot 16.00 uur
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1526 Titel: Vrijwilliger bij Reinaerde De Ronde Steden
Organisatie: Reinaerde, de Ronde Steden Contactpersoon: Sanne Loomans
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds

De Ronde Steden is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om ongeveer eens per week te koken met een leuke dame die een ontzettend leuke humor heeft, goed kan verwoorden wat ze wil en houdt van samen een sigaretje roken en/of een spelletje op de Wii spelen.

De cliënten van de Ronde steden zijn (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en aanverwante psychiatrische problematiek. Deze cliënten hebben de wens om meer zelfstandig te gaan wonen en kunnen dit met de juiste begeleiding en ondersteuning leren. Bent u de vrijwilliger die wij zoeken? Neem dan contact op met de begeleiders van de Ronde Steden. Per mail via sloomans@reinaerde.nl of rondesteden@reinaerde.nl.
Liever telefonisch? Dan kunt u bellen naar 0613763852

Aan de slag Als u als vrijwilliger aan de slag wilt bij Reinaerde maken we duidelijke afspraken met u over de aard en inhoud van het werk, hoe vaak u komt en wie uw contactpersoon is.
Wordt u vrijwilliger bij Reinaerde, dan ontvangt u van ons een vrijwilligersovereenkomst. Daarbij zit ook een informatiegids waarin allerlei extra informatie staat over vrijwilligerswerk bij Reinaerde. Ook praktische zaken komen hierin aan bod.

Werktijd:
Ongeveer eens per week in overleg.
Waar:

Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1487 Titel: Werkgroeplid Vrijwilligers Academie Houten
Organisatie: Vrijiwilligers Academie Houten Contactpersoon: Carla Titulaer
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: ruimte voor meerdere vrijwilligers
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
Vrijwilligers Academie Houten zoekt uitbreiding van haar werkgroep, die nu bestaat uit 6 leden.   Vrijwilligers Academie Houten is een initiatief van ‘van Houten&co’, dat wordt vorm gegeven door een werkgroep die bestaat uit 5 vrijwilligers en een beroepskracht van ‘van Houten&co’. De werkgroep komt regelmatig bij elkaar, meestal op maandagmiddag.   Vrijwilligers Academie Houten faciliteert en initieert, samen met andere organisaties, deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers/ mantelzorgers. Centraal hierbij staat het delen van kennis en mogelijkheden voor ontmoeting van vrijwilligers en mantelzorgers woonachtig in Houten.   De werkgroep organiseert cursussen, workshops en trainingen. Werkzaamheden van de werkgroep bestaan o.a. uit contacten leggen met organisaties en cursusleiders, het maken van afspraken voor nieuwe activiteiten, PR door middel van teksten, folders etc. en het begeleiden van de activiteit.
Werktijd:
Om de week op maandagmiddag een vergadering van 1,5 uur
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren