Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1734 Titel: chauffeur
Organisatie: stichting historische moestuinen landgoed amelsiweerd Contactpersoon: Marielle Dings
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
door de week
Iedere woensdagmiddag worden groentetassen van amelis′Hof bezorgt in Utrecht. We zoeken daarvoor een zelfstandige chauffeur.  
Werktijd:
ieder woensdagmiddag tot aan kerst
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1727 Titel: Landschapsinventariseerder
Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht Contactpersoon: Hélène Hine
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: een aantal
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
Landschap Erfgoed Utrecht heeft de afgelopen jaren kleine landschapselementen, zoals knotbomen, houtwallen en houtsingels geïnventariseerd. Om over een aantal jaren een goed beeld te hebben van alle landschapselementen in de provincie Utrecht hebben we een vrijwilligersgroep opgericht die ons helpt om de kleine landschapselementen in kaart te brengen. De inventarisatiegegevens worden verwerkt in een digitale kaart. De gegevens worden gebruikt om de stand van het landschap in de provincie Utrecht te bepalen. Daarmee hebben wij meer informatie om samen met eigenaren en gemeenten herstelprojecten te kunnen uitvoeren.   Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
 • Je bent in de periode april-november minimaal 8 dagen beschikbaar.
 • Je hoeft geen ervaring te hebben met landschapsinventarisatie.
 • Je bent bereid de beginnerscursus te volgen om bomen, struiken en landschapselementen te leren herkennen.
 • Je kan zelf bepalen of je door de week of in het weekend gaat inventariseren.
  Wat bieden wij:
 • Deelname aan cursussen en andere opleidingsmogelijkheden. 
 • Terugkoppeling tijdens terugkom avonden.
 • Ondersteuning tijdens het seizoen door projectleiders Landschap Erfgoed Utrecht.
 • Deelname aan de jaarlijkse Vrijwilligersdag en het kerstdiner.
 • Digitale nieuwsbrief vrijwilligers, 3 keer per jaar.
  Voor vragen over of interesse in de vrijwilligersvacature neem contact op met het Steunpunt  Vrijwilligerswerk via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of 030-2205534. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Werktijd:
april - november minimaal 8 dagen beschikbaar
Waar:

Schalkwijk
‘t Goy
Tull en ‘t Waa
 reageren


Vac.nr: 1724 Titel: Onderhoud natuurpad
Organisatie: NME Houten, natuur- en milieueducatie Contactpersoon: Hanne van de Ven
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag

NME Houten is op zoek naar meerdere vrijwilligers die van aanpakken houden en het mooie ‘Natuurpad’ willen onderhouden. Het gaat om de nodige inspanning in het groeiseizoen (±4 uur per week) en daarbuiten projectmatige klussen.

 

Wat is het Natuurpad?

Het openbare Houtense Natuurpad ligt om boerderij De Heuvel heen en wordt goed gebruikt door Houtenaren, jong én oud. Het natuurpad is ongeveer 800 meter lang. Je kunt er leuk wandelen, ravotten en onderzoeken. Bovendien kun je bij de diverse opdrachtpalen leuke opdrachtjes in de natuur doen.

 

Wat houdt de vacature in? NME Houten is op zoek naar meerdere vrijwilligers die dit pad willen onderhouden in samenwerking met de gemeente. Wat houdt dat in? Het gras (in speelse bochten) maaien en grof snoeiwerk van struiken en heggen. Met andere woorden: de begroeiing in toom houden, zodat het pad vrij blijft. Ondanks dat je de onderhoudstaken veelal zelfstandig uitvoert (al dan niet in afstemming met de gemeente) ben je als vrijwilliger bij NME altijd onderdeel van een team. NME staat open voor jouw ideeën / inzichten over het natuurpad. Heb jij groene vingers en hou jij van aanpakken? Kom dan bij ons op de koffie om te kijken of deze klus iets voor jou is! Neem contact op via nme@houten.nl

Werktijd:
ongeveer 4 uur per week in het groeiseizoen en/of sporadische klussen
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1687 Titel: Natuur activiteiten voor kinderen
Organisatie: NME Houten, natuur- en milieueducatie Contactpersoon: Hanne van de Ven
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: een aantal
Wanneer:

overdag
door de week
NME Houten is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het uitvoeren (en bedenken) van leuke activiteiten in de natuur voor kinderen van basisschoolleeftijd. Daarvoor zoeken wij natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de eigen woonomgeving met kinderen te werken. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk. Iedere maand op de woensdagmiddag organiseert NME een activiteit, zoals vogelvoer maken of waterdiertjes (onder)zoeken in de vijver. We gaan zoveel mogelijk naar buiten. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Kom gerust een keertje kijken en kennismaken met de andere vrijwilligers. Voor meer informatie kijk op nme@houten.nl of mail naar nme@houten.nl
Werktijd:
een keer per maand op de woensdagmiddag
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1684 Titel: Duurzame communicatie kanjer gezocht
Organisatie: Stichting DuurzaamheidsFonds Houten Contactpersoon: Gijs van Kuik en Kees Vringer
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds
door de week
Het DuurzaamheidsFonds Houten zoekt een enthousiaste communicatie kanjer om ons te helpen het duurzaamheidsfonds beter in de schijnwerpers te zetten. Je wordt onderdeel van de werkgroep en helpt duurzaamheidsinitiatieven van Houtense bewoners te ondersteunen. Kijk op DFHouten.nl wat DFHouten doet en wie er nog meer in de werkgroep zitten.   We vragen: -          Enthousiasme -          Goed kunnen samenwerken -          Hart voor verduurzaming van Houten   Werkzaamheden: -          Deelnemen aan de vergaderingen van de werkgroep die ca 1x per maand vergaderd.   -          Trekken van het communicatie jaarplan en de coördinatie daarvan (oa aankondigingen openstellingen groene keus) -          PR van het fonds bewaken (oa activiteitenmarkt, beeldmateriaal, banners, etc) -          Schrijven van persberichten -          Optreden als redacteur voor de website (andere werkgroepleden verzorgen input) -          Het twitteraccount beheren / facebook -          Aandragen van nieuwe ideeën om het fonds nog succesvoller te maken   Lijkt het je leuk ons te komen versterken? Mail naar: werkgroep@dfhouten.nl. Dan maken we een afspraak om eens verder te praten  
Werktijd:
varieert en is afhankelijk wanneer we tijd hebben
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1668 Titel: Toezichthouder Hondenspeelparadijs
Organisatie: Stichting Hondenspeelparadijs Midden-Nederland Contactpersoon: Lysbeth van Silfhout
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:
Wat is het Hondenspeelparadijs? Het Hondenspeelparadijs is een volledig omheinde speelplek voor honden tussen Bunnik en Houten. Honden kunnen hier ravotten en spelen op de toestellen. We hebben een groot veld voor volwassen grote honden en een kleiner veld voor pups en kleine honden. We zijn opgericht omdat de gebieden waar honden veilig los kunnen lopen steeds schaarser worden, zeker in de randstad. De gebieden die er zijn worden steeds drukker, waardoor wandelingen met de hond soms minder ontspannen worden. Ook komen er veel honden uit andere landen, zoals Spanje en Griekenland, die niet los kunnen lopen omdat ze weg lopen of gaan jagen. En met een pup of klein hondje los lopen is voor veel mensen ook erg spannend: je wilt hem leren loslopen en af en toe laten spelen, maar je moet hem ook in bescherming nemen tegen te spannende ervaringen. Het Hondenspeelparadijs is een Stichting, we hebben geen winstoogmerk. We werken met vrijwilligers, de donaties en bijdragen gebruiken wij voor onderhoud en ontwikkeling van het park, nu sparen we bijvoorbeeld voor een zwemvijver voor de honden. Wat kan jij doen op het Hondenspeelparadijs? Wij zijn een stichting waar alleen vrijwilligers werken. De vrijwilligers ontvangen de honden met hun baasjes, leggen de spelregels uit, schenken koffie en thee, en houden toezicht op de spelende honden in het park. Wat voor mensen zoeken wij?  Wij zijn op zoek naar vrolijke hondenliefhebbers, die het leuk vinden zijn om ons minimaal 4 uur per maand te helpen bij het werken in het Hondenspeelparadijs. De ideale vrijwilliger is:
 • Ouder dan 25 jaar
 • Minimaal 4 uur per maand beschikbaar (mag op 1 dag, maar ook 2 x 2 uur is mogelijk).
 • Beschikbaar voor langere periode
 • Basale kennis van hondengedrag
 • Geen angst voor vieze handen of modderige voeten
 • Een flexibele gastvrije instelling
 • Goed kunnen omgaan met alle soorten mensen en hun honden
 • Wij zoeken voor de Woensdag en vrijdag van 10:00 tot 15:00 vrijwilligers en zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur
Werktijd:
Woensdag, vrijdag, zaterdag
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1545 Titel: Tuin- en klussendienst zoekt tuinhulp voor licht tuinonderhoud!
Organisatie: van Houten&co Contactpersoon: Jan Veenstra
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: drie vrijwilligers nodig
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
De tuin- en klussendienst helpt mensen in de leeftijd 55+ met onderhoud waar zij zelf door omstandigheden niet meer toe in staat zijn.    Voor lichte tuinklussen zoeken wij extra handjes die één of meerdere dagdelen per week willen helpen. Deze lichte taken zijn bijvoorbeeld: schoffelen, onkruid wieden, tegels schoonspuiten of wat licht snoeiwerk.  Je hoeft dus niet groot en sterk te zijn! Voorop staat dat je graag iemand wil helpen en tuinieren leuk vindt om te doen!  Vind jij het fijn om buiten bezig te zijn en wil je hier graag een ander bij helpen? Meld je dan aan en maak deel uit van ons gezellige team klusser! 
Werktijd:
één of meerdere dagdelen per week
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1520 Titel: dierverzorger kinderboerderij
Organisatie: Kinderboerderij Houten Contactpersoon: Ingrid Wiesman
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
 

(Vrijwilliger Kinderboerderij)

als jij

 • min. 18 jaar bent en bereidt om je handen uit de mouwen te steken?
 • enthousiast met mensen of dieren, heb je groene vingers of ben je handig?
 • niet bang om verantwoordelijkheid te dragen?
 • min. 1 dagdeel per maand beschikbaar in het weekend of doordeweeks?
  bij de kinderboerderij mag je:
 • zelfstandig dieren voeren
 • kinderboerderij-gedeelte open houden, dieren verzorgen o.a. knuffelen, borstelen en voeren
 • klusjes doen o.a. schoonmaken/ onderhouden van de stallen en weilanden
 • als je een echte pony/paarden gek bent, helpen bij kinderfeestjes, meehelpen met andere activiteiten zoals het schapenscheerderfeest, eieren zoeken met Pasen en de levende kerststal
Werktijd:
min.een middag per maand
Waar:

Houten Noord-West
 reageren