Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1687 Titel: Natuur activiteiten voor kinderen
Organisatie: NME Houten, natuur- en milieueducatie Contactpersoon: Hanne van de Ven
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: een aantal
Wanneer:

overdag
door de week
NME Houten is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het uitvoeren (en bedenken) van leuke activiteiten in de natuur voor kinderen van basisschoolleeftijd. Daarvoor zoeken wij natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de eigen woonomgeving met kinderen te werken. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk. Iedere maand op de woensdagmiddag organiseert NME een activiteit, zoals vogelvoer maken of waterdiertjes (onder)zoeken in de vijver. We gaan zoveel mogelijk naar buiten. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Kom gerust een keertje kijken en kennismaken met de andere vrijwilligers. Voor meer informatie kijk op nme@houten.nl of mail naar nme@houten.nl
Werktijd:
een keer per maand op de woensdagmiddag
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1684 Titel: Duurzame communicatie kanjer gezocht
Organisatie: Stichting DuurzaamheidsFonds Houten Contactpersoon: Gijs van Kuik en Kees Vringer
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds
door de week
Het DuurzaamheidsFonds Houten zoekt een enthousiaste communicatie kanjer om ons te helpen het duurzaamheidsfonds beter in de schijnwerpers te zetten. Je wordt onderdeel van de werkgroep en helpt duurzaamheidsinitiatieven van Houtense bewoners te ondersteunen. Kijk op DFHouten.nl wat DFHouten doet en wie er nog meer in de werkgroep zitten.   We vragen: -          Enthousiasme -          Goed kunnen samenwerken -          Hart voor verduurzaming van Houten   Werkzaamheden: -          Deelnemen aan de vergaderingen van de werkgroep die ca 1x per maand vergaderd.   -          Trekken van het communicatie jaarplan en de coördinatie daarvan (oa aankondigingen openstellingen groene keus) -          PR van het fonds bewaken (oa activiteitenmarkt, beeldmateriaal, banners, etc) -          Schrijven van persberichten -          Optreden als redacteur voor de website (andere werkgroepleden verzorgen input) -          Het twitteraccount beheren / facebook -          Aandragen van nieuwe ideeën om het fonds nog succesvoller te maken   Lijkt het je leuk ons te komen versterken? Mail naar: werkgroep@dfhouten.nl. Dan maken we een afspraak om eens verder te praten  
Werktijd:
varieert en is afhankelijk wanneer we tijd hebben
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
 reageren


Vac.nr: 1677 Titel: Weidevogelbeschermer bij De Houten Snip, regio Houten e.o.
Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht Contactpersoon: Hélène Hine
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: een aantal
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
Word jij ook weidevogelbeschermer?! Als vrijwillige weidevogelbeschermer ben je tijdens het broedseizoen van maart tot juli bezig om broedende en opgroeiende weidevogels in het boerenland te beschermen tegen werkzaamheden van boeren. Je start het seizoen door samen met andere vrijwilligers de nesten op te sporen, je markeert een gevonden nest met stokken. Een boer of loonwerker kan er dan omheen werken. Als het nest is uitgekomen zit jouw taak er nog niet op! Het is de bedoeling dat de jongen kunnen uitgroeien tot volwassen weidevogels. Op het moment dat er werkzaamheden op het land plaatsvinden en er kuikens lopen zorg jij er bijvoorbeeld voor dat jonge weidevogels verjaagd worden uit percelen waar gemaaid gaat worden. Met de boer waar je loopt onderhoud je nauw contact over je activiteiten. En ook het vastleggen van je bevindingen in een landelijke database belangrijk is onderdeel van je taak.   Je werkt intensief samen met een aantal vrijwilligers en met de boer en wordt ondersteunt door de coördinator van je groep. Naast weidevogelbeschermers zoeken we ook nog coördinatoren. Lijkt je dat leuk kijk dan bij de vrijwilligersvacature van coördinator.   Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
 • Je bent gedurende voorjaar (maart – juni) minimaal 4 uur per week beschikbaar.
 • Je bent bereid de beginnerscursus weidevogelbescherming te volgen.
 • Je woont (bij voorkeur) in de buurt van een weidevogelgebied.
 • Je kan met eigen vervoer naar de locatie(s). Een boer kan door plotseling veranderende weersomstandigheden ineens besluiten te gaan maaien. Dan is het belangrijk dat je snel ter plaatse kunt zijn.
  Wat bieden wij:
 • Een leuke klus: samen met een groep enthousiaste vrijwilligers bescherm je de weidevogels en daarmee lever je een directe bijdrage aan de instandhouding van de weidevogels in jouw regio.
 • Een beginnerscursus weidevogelbescherming in periode maart – mei.  
 • Begeleiding tijdens het seizoen van ervaren vrijwilligers.
 • Een veldgids met foto’s van de nesten van verschillende weidevogels. Na de cursus loop je met een ervaren vrijwilliger mee bij een lokale vrijwilligersgroep..
 • Cursus digitaal weidevogelbeheer voor het registreren van nesten.
 • Het benodigde materiaal voor in het veld, o.a. stokken voor het markeren van nesten (via de coördinator van je groep).
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht.
 • Digitale nieuwsbrief vrijwilligers, 3 keer per jaar.
  Geïnteresseerd? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of 030 220 55 34.
Werktijd:
4 uur per dag, een aantal dagen per maand
Waar:

Houten Noord-Oost
Houten Noord-West
Houten Zuid-Oost
Houten Zuid-West
Schalkwijk
 reageren


Vac.nr: 1668 Titel: Toezichthouder Hondenspeelparadijs
Organisatie: Stichting Hondenspeelparadijs Midden-Nederland Contactpersoon: Lysbeth van Silfhout
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:
Wat is het Hondenspeelparadijs? Het Hondenspeelparadijs is een volledig omheinde speelplek voor honden tussen Bunnik en Houten. Honden kunnen hier ravotten en spelen op de toestellen. We hebben een groot veld voor volwassen grote honden en een kleiner veld voor pups en kleine honden. We zijn opgericht omdat de gebieden waar honden veilig los kunnen lopen steeds schaarser worden, zeker in de randstad. De gebieden die er zijn worden steeds drukker, waardoor wandelingen met de hond soms minder ontspannen worden. Ook komen er veel honden uit andere landen, zoals Spanje en Griekenland, die niet los kunnen lopen omdat ze weg lopen of gaan jagen. En met een pup of klein hondje los lopen is voor veel mensen ook erg spannend: je wilt hem leren loslopen en af en toe laten spelen, maar je moet hem ook in bescherming nemen tegen te spannende ervaringen. Het Hondenspeelparadijs is een Stichting, we hebben geen winstoogmerk. We werken met vrijwilligers, de donaties en bijdragen gebruiken wij voor onderhoud en ontwikkeling van het park, nu sparen we bijvoorbeeld voor een zwemvijver voor de honden. Wat kan jij doen op het Hondenspeelparadijs? Wij zijn een stichting waar alleen vrijwilligers werken. De vrijwilligers ontvangen de honden met hun baasjes, leggen de spelregels uit, schenken koffie en thee, en houden toezicht op de spelende honden in het park. Wat voor mensen zoeken wij?  Wij zijn op zoek naar vrolijke hondenliefhebbers, die het leuk vinden zijn om ons minimaal 4 uur per maand te helpen bij het werken in het Hondenspeelparadijs. De ideale vrijwilliger is:
 • Ouder dan 25 jaar
 • Minimaal 4 uur per maand beschikbaar (mag op 1 dag, maar ook 2 x 2 uur is mogelijk).
 • Beschikbaar voor langere periode
 • Basale kennis van hondengedrag
 • Geen angst voor vieze handen of modderige voeten
 • Een flexibele gastvrije instelling
 • Goed kunnen omgaan met alle soorten mensen en hun honden
 • Wij zoeken voor de Woensdag en vrijdag van 10:00 tot 15:00 vrijwilligers en zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur
Werktijd:
Woensdag, vrijdag, zaterdag
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1545 Titel: Tuin- en klussendienst zoekt tuinhulp voor licht tuinonderhoud!
Organisatie: van Houten&co Contactpersoon: Jan Veenstra
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: drie vrijwilligers nodig
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
De tuin- en klussendienst helpt mensen in de leeftijd 55+ met onderhoud waar zij zelf door omstandigheden niet meer toe in staat zijn.    Voor lichte tuinklussen zoeken wij extra handjes die één of meerdere dagdelen per week willen helpen. Deze lichte taken zijn bijvoorbeeld: schoffelen, onkruid wieden, tegels schoonspuiten of wat licht snoeiwerk.  Je hoeft dus niet groot en sterk te zijn! Voorop staat dat je graag iemand wil helpen en tuinieren leuk vindt om te doen!  Vind jij het fijn om buiten bezig te zijn en wil je hier graag een ander bij helpen? Meld je dan aan en maak deel uit van ons gezellige team klusser! 
Werktijd:
één of meerdere dagdelen per week
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1520 Titel: dierverzorger kinderboerderij
Organisatie: Kinderboerderij Houten Contactpersoon: Ingrid Wiesman
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
 

(Vrijwilliger Kinderboerderij)

als jij

 • min. 18 jaar bent en bereidt om je handen uit de mouwen te steken?
 • enthousiast met mensen of dieren, heb je groene vingers of ben je handig?
 • niet bang om verantwoordelijkheid te dragen?
 • min. 1 dagdeel per maand beschikbaar in het weekend of doordeweeks?
  bij de kinderboerderij mag je:
 • zelfstandig dieren voeren
 • kinderboerderij-gedeelte open houden, dieren verzorgen o.a. knuffelen, borstelen en voeren
 • klusjes doen o.a. schoonmaken/ onderhouden van de stallen en weilanden
 • als je een echte pony/paarden gek bent, helpen bij kinderfeestjes, meehelpen met andere activiteiten zoals het schapenscheerderfeest, eieren zoeken met Pasen en de levende kerststal
Werktijd:
min.een middag per maand
Waar:

Houten Noord-West
 reageren