Kies in de linkerkolom je categorie.

Vac.nr: 1759 Titel: Filmoperateur vrijwilliger
Organisatie: Theater Aan de Slinger Contactpersoon: Arjen Berendse
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
Gezocht: ​ ​filmoperateur ​ vrijwilliger​
vanaf september 2018 Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en heeft onder andere een eigen filmtheater. Naast onze theaterprogrammering vertonen we op dinsdag, donderdag en vrijdag en soms in het weekend films (genre filmhuis) ​en documentaires​ in onze Kleine Zaal.
​De films ​worden ​geprogrammeerd ​en ​ingeleid door ​onze ​ andere vrijwilligers​. De filmoperateurs zorgen ​ervoor ​dat de film​s​ ​​worden ​vertoond. Functie-taken: downloaden van de filmbestanden, digitaal programmeren en testen van de voorstellingen (trailers en hoofdfilm), gereedmaken van de zaal (tribune, microfoon en verlichting) en starten en afsluiten van de voorstellingen. Functie-eisen: secuur, enig technisch inzicht, redelijk handig met computers,​ overdag en ′s avonds flexibel beschikbaar, bereid tot minimaal 3 diensten gemiddeld per maand en belangstelling voor het soort films dat we programmeren. Wat bieden wij?
Een u​itgebreide inwerkperiode waarbij uw toekomstige collega′s u het vak leren samen met de coördinator commissie filmtechniek.
​Een plek in een gezellige organisatie met ongeveer 80 enthousiaste vrijwilligers/medewerkers​. De mogelijkheid tot het bezoeken van film- en theatervoorstellingen. Een​ ​jaarlijks uitje en een nieuwjaarsborrel horen er ook bij. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ​onze vrijwilligerscoördinator ​Stella Fiechter, ​stella​@aandeslinger.nl of 030 - 63 51 024.
Werktijd:
minimaal 3 diensten per maand gemiddeld..
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1758 Titel: Klusser Theater Aan de Slinger
Organisatie: Theater Aan de Slinger Contactpersoon: Arjen Berendse
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
Iemand met twee rechterhanden voor minimaal 8 uur per week voor onderhoud en kleine reparatiewerkzaamheden in het gebouw van Theater Aan de Slinger in Houten. Het team van Theater Aan de Slinger bestaat uit een kleine groep vaste medewerkers aangevuld met een grote groep bevlogen en betrokken vrijwilligers.  Helaas stopt de vrijwilliger die hielp bij onderhoud en reparaties met zijn werkzaamheden binnen het theater en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe handige collega. Het theater biedt een open en vrije werksfeer waarbinnen iedereen een grote eigen verantwoordelijkheid krijgt en kan nemen. Bij het uitvoeren van werkzaamheden kunt u uw eigen manier van werken, tempo en inzicht gebruiken om de klus te klaren. De werkzaamheden kunnen bestaan uit de volgende zaken:
 • Vervangen van lampen.
 • Vervangen van armaturen.
 • Onderhoud van deurbeslag zoals scharnieren, sloten, deurkrukken etc.
 • Timmerwerkzaamheden.
 • Onderhoud en kleine reparaties aan sanitair.
 • Een adviserende rol m.b.t. gebruik, onderhoud en eventuele aanpassingen van het gebouw.
Voelt u zich hierdoor aangesproken of wilt u meer informatie neemt u dan contact op met het hoofd Techniek en Beheer van Theater Aan de Slinger
Werktijd:
1 hele dag of 2 halve dagen per week.
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1749 Titel: GEZOCHT: VRIJWILLIGERS VOOR LOEREN BIJ DE BOEREN
Organisatie: Loeren bij de Boeren Contactpersoon: Ellen van de Mortel & Isabelle Wiegersma
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: meerdere
Wanneer:

overdag
‘s avonds
weekend
Loeren bij de Boeren is een zomers festival wat op 8 juli plaats vindt in de prachtige boomgaard van boer Vernooij. Het is een festival waarbij theater, kunstactiviteiten en uiteraard muziek centraal staan.  Voor het festival zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team komen versterken op deze drukke maar gezellige dag! Er zijn verschillende functies beschikbaar. Deze vind je bij de achtergrond informatie. Zo is er altijd één die bij jou past!  Als vrijwilliger van Loeren bij de Boeren heb je een erg leuke dag, doe je (werk)ervaring op, werk je samen met een fijn team mensen, krijg je een festival T-shirt en eten en drinken tijdens je dienst! Daarnaast ontvang je een gratis festivalticket zodat je voor of na je dienst het festival kan bezoeken. Aanmelden of meer informatie? Ga naar: https://loerenbijdeboeren.nl/aanmelden-vrijwilliger/
Werktijd:
Waar:

‘t Goy
 reageren


Vac.nr: 1707 Titel: Gids bij de Pyramide van Austerlitz
Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht Contactpersoon: Hélène Hine
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: verschillende personen
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
ALGEMEEN De Pyramide van Austerlitz is een bijzonder monument uit de Franse Tijd (1795-1813). Om iedereen van dit monument te laten genieten en alle activiteiten op en rondom de Pyramide mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig. Vrijwilligers ontvangen bezoekers in het informatiecentrum, vertonen een film over de Pyramide en vertellen over de geschiedenis van de Franse tijd. Je begint als passantengids, maar kunt ook doorgroeien naar groepsgids of gids speciaal voor scholen.   Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
 • Je bent minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar, inroosteren gaat via een digitaal inroostersysteem
 • Je hoeft geen ervaring te hebben met rondleiden, je loopt eerst met ervaren gidsen mee.
 • Als gids ben je bereid om ook af en toe kassadiensten te draaien
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig
 • Je vindt het leuk om kennis over te dragen
 • Je woont bij voorkeur in de omgeving van de Pyramide van Austerlitz
  Wat bieden wij:
 • Begeleiding van ervaren gidsen
 • Deelname aan cursussen, klik hier voor ons actuele aanbod
 • Regelmatig een (thema)avond bij de Pyramide voor het vrijwilligersteam
 • Eén keer per jaar een excursie met het vrijwilligersteam
 • Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht
 • Een digitale nieuwsbrief vrijwilligerswerk, 3 keer per jaar
 • Kilometervergoeding of dagvergoeding van €10,- per dienst
Achtergrondinformatie en downloads: Kijk voor meer informatie op www.defransetijd.nl.   Bekijk hier het filmpje van Verleden van Utrecht over de Pyramide van Austerlitz http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/verleden-van-utrecht/20130720-0715/ Voor vragen of interesse over de vrijwilligersvacature neem contact op met
vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl  of 030-2205534. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Werktijd:
minimaal 2 dagdelen per maand
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1704 Titel: De Meerkoet zoekt een dirigent voor een enhousiast koor
Organisatie: van Houten & Co Contactpersoon: Tobias Ypma
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

‘s avonds
door de week
“Wij zijn een koor in oprichting en willen graag een leider/ster (dirigent) om ons muzikaal 1 avond in de week te begeleiden. De avond en event. vergoeding is in overleg. Ons koor gaat bestaan uit min. 10 en max. 25 man/vrouw. We houden van lekker zingen voor ontspanning en plezier. We zingen graag vlotte nummers in het Nederlands en Engels, dit mag meerstemmig maar hoeft niet. Wij hebben de zaal, doen de organisatie en hopen dat jij het muzikale gedeelte op je wil nemen. We hebben geen live muziek, maar hopen dat jij de apparatuur hebt om te begeleiden”.
Werktijd:
Waar:

Houten Noord-Oost
 reageren


Vac.nr: 1676 Titel: Cultuurnacht vrijwillger
Organisatie: Stichting Cultuurnachthouten Contactpersoon: Ronald Verbeek
Type: klus Aantal gezochte vrijwilligers: 5
Wanneer:

‘s avonds
weekend
De hele organisatie van de Cultuurnacht draait ook op vrijwilligers. Van het bestuur tot aan de gastvrouwen en heren op de diverse locaties. Samen zorgen we ervoor dat Houtenaren kunnen genieten van een avond vol muziek, kunst, theater en gezelligheid. Kort gezegd gaat het bestuur als organisatie op zoek naar artiesten en locaties en de gastvrouwen en heren zorgen op de avond zelf voor de artiesten. Het is fijn dat Houten veel enthousiaste en betrokken inwoners heeft. Mede daardoor is de Cultuurnacht een jaarlijks succesvol evenement. Lijkt het jou ook leuk om een keer vrijwilliger te zijn, neem dan contact met ons op.  Vrijwilliger tijdens de Cultuurnacht, wat houdt dat eigenlijk in? Als vrijwilliger ben je actief als zaalwacht. Dit houdt in dat je de contactpersoon bent tussen artiest, locatiebeheerder en organisatie van de Cultuurnacht. Tevens ontvang je de bezoekers en houd je een oogje in het zeil. (Er loopt ook beveiliging rond tijdens de Cultuurnacht.) Voor de avond start, word je ontvangen door de organisatie van de Cultuurnacht. Je krijgt voor de herkenbaarheid een gele sjaal en een naambadge. Je ontvangt de artiest, (voor sommige locaties zijn dat er meerdere), zorgt dat ze voorzien worden van een drankje en bewaakt de speeltijd. Dit is belangrijk, omdat er meerdere optredens zijn en we alles op tijd willen laten beginnen. En misschien vind je het wel leuk om een optreden aan te kondigen? Dit kun je dan overleggen met de artiest. De meeste optredens zijn klaar rond 23.00 uur. Dan zorg je ervoor dat de beachvlag (staat buiten), je naambadge en sjaal weer terugkomen op de verzamelplaats en kun je zelf ook nog even lekker feesten in De Engel of De Roskam. Voor de mensen die daar zaalwacht zijn, is het iets langer “werken”.  Het voordeel  is wel dat je veel verschillende optredens meemaakt op deze locaties! Voor de grotere locaties zoeken we twee tot vier vrijwilligers. Voor kleinere maar een. Daarnaast zoeken we mensen die het leuk vinden om ambulant te zijn voor de buitenlocaties. Spreekt dit je aan, dan hopen we dat je je opgeeft om te komen helpen als vrijwilliger op zaterdagavond 24 maart!
Werktijd:
1 malig van 18.00-24.00
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1646 Titel: Reuringmaker
Organisatie: Theater Aan de Slinger Contactpersoon: Arjen Berendse
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 1
Wanneer:

overdag
‘s avonds
door de week
weekend
De ReuringMaker is een vrijwillige medewerker van het Theater aan de Slinger 
in Houten. De ReuringMaker draagt zorg voor de programmering van 
(kleinschalige) activiteiten in de foyer, rondom voorstellingen maar ook 
daarbuiten, met als doel meer leven – reuring - in het foyer te bewerkstelligen. 
 
Profiel van de ReuringMaker
> Lef
> Netwerk en kennis van culturele veld in Houten (e.o)
> Communicatief vaardig
> Creatief in denken en doen
> Organisatietalent
> Niet snel uit het veld laten staan
> Energie
> Initiatief en daadkracht
> Hands-on-mentaliteit
> Gastheer en –vrouw kwaliteiten 
 
Taken van de ReuringMaker
> Plannen en organiseren van kleinschalige activiteiten
> Benaderen van mogelijke deelnemers, hen enthousiasmeren, 
   contacten onderhouden.
> Bekendheid geven aan ‘Reuring in het foyer’.
> Contacten onderhouden met horecamedewerkers.
> Is het gezicht van ‘Reuring in het foyer’ en als zodanig herkenbaar. 
   Gastheer/-vrouw tijdens de activiteiten
 
  De ReuringMaker is ca. 8 uur per week beschikbaar.
Werktijd:
wisselend
Waar:

Houten Noord-West
 reageren


Vac.nr: 1620 Titel: Gastheer / gastvrouw kassa bij de Pyramide van Austerlitz
Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht Contactpersoon: Hélène Hine
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: verschillende personen
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
ALGEMEEN De Pyramide van Austerlitz is een bijzonder monument uit de Franse Tijd (1795-1813). Om iedereen van dit monument te laten genieten en alle activiteiten op en rondom de Pyramide mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig. Voor het kassahuis bij het monument zijn we op zoek naar vrijwillige gastheren/gastvrouwen. Zij ontvangen bezoekers, verkopen toegangskaartjes en merchandise, houden toezicht en geven informatie over het monument. Deze functie kan gecombineerd worden met de functie ‘gids bezoekerscentrum’ (ontvangen bezoekers in het informatiecentrum, vertonen een film over de Pyramide en vertellen over de geschiedenis van de Franse tijd).   Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
 • Je bent minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar, inroosteren gaat via een digitaal inroostersysteem
 • Je bent gastvrij, communicatief en sociaal vaardig
 • Je woont bij voorkeur in de omgeving van de Pyramide van Austerlitz
  Wat bieden wij:
 • Begeleiding door ervaren gidsen
 • Deelname aan cursussen, klik hier voor ons actuele aanbod
 • Regelmatig een (thema)avond bij de Pyramide voor het vrijwilligersteam
 • Eén keer per jaar een excursie met het vrijwilligersteam
 • Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht
 • Een digitale nieuwsbrief vrijwilligerswerk, 3 keer per jaar
 • Kilometervergoeding of dagvergoeding van €10,- per dienst
Achtergrondinformatie en downloads: Kijk voor meer informatie op www.defransetijd.nl. Bekijk hier het filmpje van Verleden van Utrecht over de Pyramide van Austerlitz http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/verleden-van-utrecht/20130720-0715/ Voor vragen of interesse over de vrijwilligersvacature neem contact op met
vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of 030-2205534. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Werktijd:
minimaal enkele dagdelen per maand
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1598 Titel: Vrijwilligers voor Museum Oud Amelisweerd
Organisatie: Museum Oud Amelisweerd Contactpersoon: Astrid van der Stijl
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 10
Wanneer:
Museum Oud Amelisweerd zoekt vrijwilligers!

Er werken nu ongeveer 50 vrijwilligers in ons team. Maar we kunnen nog steeds enthousiaste vrijwilligers gebruiken om het team verder uit te breiden.

We zijn op zoek naar GIDSEN; gasten ontvangen en wegwijs maken in het museum, toezicht houden en kunnen vertellen wat er te zien is.  Rondleiders, het woord zegt het al, u begeleidt groepen bezoekers door het museum. Er wordt een training rondleiden verzorgt. Winkelmedewerkers, kaart en artikelenverkoop en alles wat daarbij hoort. U bent representatief en spreekt goed Nederlands en kunt met mensen omgaan. U houdt van kunst en bent bereid alles te leren wat er nodig is om de geschiedenis van het huis uit te dragen. U bent bereid alles te leren wat er nodig is om de geschiedenis van het huis uit te dragen.

Er is een proeftijd van 3 maanden.  We zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. U kunt mailen naar info@moa.nl of informatie opvragen op nummer 0308905460.   
Werktijd:
één dag (of twee dagdelen) per week én één weekenddag per maand
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1514 Titel: Vrijwillig Archeoloog
Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht Contactpersoon: Hélène Hine
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: enkele
Wanneer:

overdag
door de week
weekend
Altijd al archeoloog willen worden maar nog geen ervaring? Vanaf 31 maart start de tweede editie van de ArcheoHotspot Utrecht in Museum Hoge Woerd. De ArcheoHotspot is een vrije toegankelijke ruimte voor publiek waar professionele en vrijwillige archeologen aan het werk zijn. Samen met de aanwezige archeoloog ga jij, als vrijwillig archeoloog, in gesprek met bezoekers, help je mee met activiteiten en ondersteun je bij het lopende onderzoek rondom archeologische vondsten. Ervaring of kennis is niet nodig, wel voorliefde voor de archeologie of geschiedenis en samen willen werken met de bezoekers!   ArcheoHotspots zijn verrassende ontmoetingsplaatsen tussen vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud. Kortom een plek waar de archeologie en het publiek samenkomen en het proces van de archeologie centraal staat. In de ArcheoHotspot ziet de bezoeker een (vrijwillig) archeoloog aan het werk en kan vragen stellen over die werkzaamheden, maar ook over die scherf die hij in de tuin aantrof of over archeologische regelgeving in Nederland. Daarnaast kan de bezoeker hier ook terecht om een vondst aan te melden of meehelpen bij het archeologisch onderzoek. Jij als (vrijwillig) archeoloog helpt de bezoeker op weg en houd je bezig met het archeologisch materiaal.   Ga jij ook aan de slag als archeoloog? Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl en kijk op http://www.landschaperfgoedutrecht.nl/erfgoed/archeologie/archeohotspot voor meer info. Taken (in overleg en afhankelijk van eigen interesse)
 • Helpen bij publieksactiviteiten in de ArcheoHotspot.
 • Overdragen van kennis aan en het begeleiden van bezoekers van de ArcheoHotspot.
 • Helpen bij de verschillende werkzaamheden in de ArcheoHotspot van Utrecht, zoals restaureren, sorteren, onderzoeken en determineren van vondsten.
 • Onderhouden van de ArcheoHotspot.
Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
 • Je hebt belangstelling voor archeologie en/of geschiedenis maar je hoeft geen archeologische ervaring te hebben.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je vindt het leuk om kennis over te dragen aan een breed publiek en hebt affiniteit voor educatie.
 • Je bent minimaal 2  keer per maand beschikbaar in het weekend.
 • Je bent bereid om opdrachten aan te nemen van de ervaren archeoloog.
 • Je vindt het leuk om ambassadeur te zijn van de ArcheoHotspot en de archeologie van Utrecht.
Wat wij bieden:
 • Kennis en ervaring opdoen in het archeologische werkveld.
 • Cursusaanbod vanuit Museum Hoge Woerd en Landschap Erfgoed Utrecht.
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Archeodag
 • Jaarlijkse vrijwilligersdag.
 • Vrijwilligers kerstdiner.
Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met Alexander van de Bunt, adviseur archeologie Landschap Erfgoed Utrecht, a.vandebunt@landschaperfgoedutrecht.nl, 030 221 97 27.
Werktijd:
enkele dagdelen per week en weekenddienst
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1499 Titel: Zaalgids worden op het grootste en mooiste kasteel van Nederland?
Organisatie: Stichting Kasteel de Haar Contactpersoon: Dhr. A. Uithol
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: Zo veel mogelijk
Wanneer:

overdag
door de week
weekend

Vrijwilliger worden op het grootste en mooiste kasteel van Nederland?

  

′Vrijwilliger zijn op de Kasteel de Haar geeft je de mogelijkheid gasten mee te nemen in de grootse historie en prachtige verhalen van het Kasteel en haar bewoners.′

Michel Brouwer - Zaalgids 

 

Waarom vrijwilliger worden?

 

Werken in een prachtige omgeving

Enthousiaste vrijwilligersgroep

Introductieavond en gezamenlijke opleiding

Deelname aan excursie en lezingen

Jaarlijkse een groot feestelijk diner op het kasteel

Reiskostenvergoeding

 

 Praktische zaken

U bent een vaste dag/vast dagdeel beschikbaar
U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur, waarbij u meerdere malen wisselt van zaal
Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken
Verdere details worden besproken op de introductieavond

 

Meer informatie?

Kijk op https://www.kasteeldehaar.nl/over-de-haar/vrijwilligers

 

Enthousiast?
Meld u aan als aspirant vrijwilliger bij Arjan Uithol, hoofd Publiekszaken, voor de vrijblijvende introductieavond via a.uithol@kasteeldehaar.nl of 030-6778516.

Werktijd:
Waar:
 reageren


Vac.nr: 1472 Titel: Vrijwilligers gezocht bij het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten te Bunnik
Organisatie: Waterliniemuseum Contactpersoon: Elganan Jelsma
Type: vacature Aantal gezochte vrijwilligers: 75
Wanneer:
Werktijd:
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is een inzet van bij voorkeur twee dagdelen in de week gewenst en een dagdeel in het weekend per maand, aangepaste werktijden zijn bespreekbaar.
Waar:
 reageren